Deze speciale single malt whisky is in ons land aangekomen en hier vind je een fles

Nieuws
door Monkey
maandag, 24 juni 2024 om 7:00
ardbeg re generation single malt whisky
Ardbeg heeft onlangs een expressie met een bijzonder tintje uitgebracht. De Ardbeg Y2K 23 single malt is namelijk de eerste whisky van het millennium en is maar liefst 23 jaar oud. Wij vertellen je waar je de whisky in Nederland koopt.
De Ardbeg Y2K 23 Year Old single malt whisky is onderweg en kan inmiddels niet alleen op de Ardbeg website vooruitbesteld worden. De drank duikt namelijk op in verschillende Nederlandse (online) slijterijen, waar al een bestelling geplaatst kan worden.
Hieronder hebben we een aantal plekken op een rij gezet waar de single malt whisky te koop is met de prijs van de fles:

Wat is de Ardbeg Y2K 23 Year Old single malt whisky?

De nieuwe Ardbeg is een whisky die Ardbeg van een bijzonder verhaal voorzien heeft. De 23 jaar oude single malt whisky is namelijk gestookt tijdens de eeuwwisseling, terwijl iedereen zich drukt maakte om de zogenaamde millennium bug.
Daarna zijn de bourbon en oloroso vaten kwijt geraakt om 23 jaar later weer op te duiken. De distilleerderij heeft besloten om met deze whisky en dit verhaal een nieuwe whiskyserie af te trappen. Dit zijn de tasting notes van de expressie:
  • Neus: Aroma’s van citroenbalsem, lijnzaadolie en heidehoning, met roet, pepermunt, gemalen koffie en anijs.
  • Smaak: Heldere, pittige tonen en intens zoete, rokerige smaken.
  • Afdronk: Onbekend.
Voor de Ardbeg Y2K is een speciaal houten kistje ontworpen met een patroon dat bij de millenniumbug past. Het kistje heeft een patroon dat doet denken aan een glitch in computercode of een storing in een televisiescherm. Ook op het label van de fles is dit patroon goed herkenbaar.
Ardbeg Heavenly Peated Image
Ardbeg Heavenly Peated
EUR54.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties