Deze whisky gaat verdwijnen, maar is nog volop te koop

Nieuws
door Monkey
zondag, 17 december 2023 om 11:00
glenmorangie 18 years
Als je nog op zoek bent naar een whisky die goed is, niet te duur is en binnenkort niet meer te krijgen is, dan moet je deze dram bekijken. De Glenmorangie 18 Years Old whisky gaat uit de handel verdwijnen, maar is nog gewoon te koop. Onlangs berichtten we al dat de Glenmorangie Nectar D’or gaat verdwijnen, maar dat is dus niet de enige expressie waar het bij blijft. 
De Glenmorangie 18 Year Old is een Schotse single malt die gerijpt heeft in verschillende vaten. Zeventig procent van de drank is in ex-bourbon vaten gerijpt en de overige dertig procent is in Spaanse Oloroso sherryvaten gegaan. Na achttien jaar rijpen is de drank tot een bijzonder gebalanceerd geheel gehuwd en gebotteld.

Mooie ronde expressie

De Glenmorangie 18 Years wordt omschreven als een bloemige expressie met een warme smaak. De tasting notes die Glenmorangie aan de heldere, goudkleurige vloeistof gekoppeld heeft zijn als volgt:
Neus: Rond en levendig, met gedroogd fruit, noten, vanille en complexe bloemige aroma’s.
Smaak: Zijdezacht en schitterend in balans. Citrus, honing, mout en florale tonen vloeien uit in de warme rijkdom van noten en dadels en een vleugje houtrook.
Afdronk: Lang en opwindend, met het zoete van gedroogd fruit en het subtiele droge van de nootachtige Oloroso tonen.

Glenmorangie 18 Years wordt opgevolgd

The Glenmorangie Company laat de Glenmorangie 18 Years niet helemaal verdwijnen. Hoewel deze versie van de expressie straks nergens meer te vinden zal zijn, komt er wel een nieuwe versie. Glenmorangie brengt namelijk de Infinita uit, waar we hier eerder over schreven.
Bill Lumsden, head of whisky cration bij The Glenmorangie Company, vertelt meer over de expressie: ‘Hij verenigt naadloos subtiele sherryvathints en houtachtige tonen van zijn hoge leeftijd, met het kenmerkende zachte en fruitige karakter van onze distilleerderij. Het resultaat is een prachtig uitgebalanceerde single malt, zo gelaagd dat het lijkt alsof je elke keer een andere whisky drinkt.’
Verder meldt Lumsden dat de Infinita in essentie dezelfde expressie is als de 18 Years Old, maar in een nieuw jasje gestoken. De oude versie zal alleen snel uit de schappen verdwijnen. Wil je nog een Glenmorangie 18 Years op de kop tikken, dan kan dat op diverse plaatsen, zoals bij Drankdozijn, Mitra en Gall &Gall.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties