The Glenlivet gaat de strijd met AI aan om stereotypen te doorbreken

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 17 juni 2023 om 11:00
glenlivet father
Het Schotse whiskymerk The Glenlivet gaat de strijd aan met AI. In een video van het merk komt een aantal mensen met hun vader voorbij dat op een grappige manier verouderde stereotypen blootlegt.
Het is natuurlijk niet alleen een manier om een punt duidelijk te maken, maar ook een manier om The Glenlivet onder de aandacht te brengen. De campagne heet ‘A Spirited Celebration of Modern Dads’ en duurt iets meer dan vier minuten. In die tijd komen verschillende vaders en hun volwassen kinderen voorbij. Zij krijgen een script toebedeeld met daarin een reclame voor een whiskymerk, speciaal geschreven voor Vaderdag.
De auteur van de reclame? Kunstmatige Intelligentie, ofwel AI. De uitgenodigde deelnemers weten alleen niet dat AI de auteur is en vertellen dus het verhaal met enige verbazing. Het is namelijk een nogal traditioneel verhaal over een vader die met zijn zoon herinneringen ophaalt over een kampeertrip in de bergen. Uiteindelijk vertelt het verhaal ook iets over een goede whisky bij een kampvuur, waarna het eindigt met een proost op de vaders en zoons. Bijzonder, want er zitten ook een paar vaders en dochters tussen de deelnemers.
Hieronder vind je de video van The Glenlivet:

Slimme promotie van The Glenlivet

De reclamecampagne is een slimme promotie van The Glenlivet, waarbij met humor Vaderdag aangedaan wordt. Tijdens de video zie je niet alleen The Glenlivet 14 staan, maar ook telkens twee glazen met de drank. De ene keer is dat een whisky sour en de andere keer een whisky met ijs of een straight whisky.
The Glenlivet wil met de campagne de achterhaalde perceptie van whisky en het stereotype van vaders en hun zonen uitdagen. In mei werd hiervoor al een hashtag gelanceerd, #breakthestereotype. Johan Radojewski, vicepresident van marketing van Scotch, Irish en Prestige Whisk(e)y bij Pernod Ricard vertelt dat het onderdeel is van de missie van het merk om stereotypen te doorbreken in de whiskywereld.
Beeld: The Glenlivet

POPULAIR NIEUWS