Distilleerderij Het Anker toont vol trots gouden medaille

Nieuws
zondag, 17 maart 2024 om 12:00
gouden carolus bier
Een goede drank maken is net soms net topsport. Er wordt hard voor gewerkt om dat resultaat te bereiken en het vraagt veel toewijding. De Belgische distilleerderij Het Anker uit Mechelen is hiervoor beloond met een prijs.
Op het officiële Facebook-account is te lezen hoe Gouden Carolus Whisky Infused in de prijzen is gevallen tijdens het Beer Awards Digitaal Festival. In de categorie Donker > 6,5 procent won het Belgische drankje een gouden medaille. Dit heeft zich vertaald in een mooie lijst die trots met een foto wordt gedeeld.

‘Verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky’

Dit is géén whisky, maar een bier. Al is het een met een whisky randje, dus eigenlijk een gouden randje. Zo staat op de officiële website het volgende: ‘Gouden Carolus Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit resulteert in een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.’

Ook whisky viel eerder al in de prijzen

Het is overigens niet de eerste prijs die de drank heeft gekregen, op de officiële website is te zien dat er al meer prijzen gewonnen zijn.
Vorig jaar viel één van de whisky’s nog in de prijzen, namelijk Gouden Carolus Blaasveld Broek. Tijdens de World Whiskies Awards van deze godendrank de prijs van beste Belgische Single Malt.
Wie een keer in de buurt van Mechelen is, kan de distilleerderij bezoeken. Zo worden er verschillende soorten rondleidingen aangeboden.
Een mooi moment om een Belgische whisky te proeven is bijvoorbeeld tijdens een festival. We hebben de festivals van België op een rijtje gezet. Bekijk vooral onze kalender. Ook hebben we een kalender met festivals voor Nederland.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS