Whisky drinken in het vliegtuig? Geen goed idee volgens experts

Nieuws
woensdag, 12 juni 2024 om 8:00
vliegtuig
Het lijkt de normaalste zaak van de wereld: een borrel bestellen als je met een vliegtuig reist. Toch is dat volgens experts helemaal niet zo’n goed idee. Een nieuw onderzoek toont aan dat er risico’s aan verbonden zijn en dat geeft stof tot nadenken.
De resultaten zijn gepubliceerd in het blad Thorax. Het blijkt dat er met name een probleem is als mensen in het vliegtuig alcohol nuttigen en daarna gaan slapen.

Een giftige cocktail voor het lichaam

Het onderzoek toont namelijk aan dat de mix van slapen en alcohol drinken, bijvoorbeeld whisky, het lichaam niet goed doet. Deze giftige cocktail kan namelijk de zuurstof in het bloed verlagen en de hartslag verhogen.
Metronieuws schrijft het volgende:
‘Samen geven deze resultaten aan dat, zelfs bij jonge en gezonde mensen, de combinatie van alcoholinname met slapen onder deze omstandigheden een aanzienlijke belasting vormt voor de slaap en gezondheid en kan leiden tot verergering van de symptomen bij patiënten met hart- of longziekten”, concludeerde de studie.’
Het onderzoek is afgenomen in een laboratorium waarbij 48 mensen getest zijn tussen de 18 en 40 jaar.

Geen whisky meer in vliegtuigen?

De onderzoekers pleiten nu voor strengere regels rondom alcohol in de luchtvaart.
Het gebeurt regelmatig dat er alcohol geschonken wordt in vliegtuigen. Mensen zien het als een manier om te ontspannen, om alvast in de sfeer van een vakantie te komen, terwijl anderen (een beetje) vliegangst hebben en het gebruiken om stress te verminderen.
Onlangs schreven we ook nog hoe Easyjet een dappere poging doet om pairing suggesties aan te bieden aan boord, al is het heel erg basic.
Toch lijkt het dus niet zo’n goed idee om aan boord van een vliegtuig te drinken.

Drink jij weleens alcohol in een vliegtuig?

Drink jij weleens in de lucht en zo ja wat is dan je drijfveer?

Poll

Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR28.47
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS