Bekend merk uit India speelt even onafhankelijke bottelaar met nieuwe single malt whisky

Nieuws
dinsdag, 11 juni 2024 om 16:00
amrut single malts of india marudham whisky
De Indiase Amrut Distillery heeft een nieuwe release in de Single Malts of India whisky reeks op de planning staan, volgens de online TTB database. De whisky in deze serie is niet gestookt door Amrut zelf, maar zet een andere stokerij in het zonnetje.
Met Amrut Single Malts of India reeks kruipt de Indiase distilleerderij even in de huis van een onafhankelijke bottelaar door ‘sourced spirits’ van een ander te rijpen en vervolgens uit te brengen. Op deze manier wil Amrut collega distilleerderijen en hun product wat meer aandacht geven en mee laten liften op de bekendheid van de Indiase stokerij.
De eerste twee releases waren de Neidhal en Kurinji, die nu worden aangevuld met de Marudham. Met deze derde expressie heeft Amrut iets bijzonders in petto voor whiskyliefhebbers.

Krijgt Single Malts of India Marudham of twee versies?

De eerdere releases waren namelijk maximaal vijf jaar oud en zijn één keer voorbij gekomen, maar deze expressie komt twee keer in de database voorbij.
De ene variant van de Single Malts of India Marudham heeft geen leeftijdsaanduiding en is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). De andere vloeistof is 10 jaar oud en is de fles in gegaan op vatsterkte van 50 procent. Beide whisky’s hebben gerijpt in eikenhouten vaten.

Wat is de Amrut Single Malts of India Marudham whisky?

Het label van de Marudham versie zonder leeftijdsaanduiding geeft alvast een inkijkje op het smaakprofiel van de drank. De tasting notes die daarop beschreven zijn, zijn als volgt:
  • Neus: Fruitig, tropisch fruit van weegbree en ananas, chocolade en vanille.’ 
  • Smaak: ‘Fruitig, Chocolade, Vanille, Dikke Ananas, Tropisch Fruit.’
  • Afdronk: ‘Lang, watertandend.’
Wanneer de nieuwe Amrut Single Malts of India precies uitkomt is niet bekend. Soms worden labels al lang van tevoren vastgelegd in de database en zo nu en dan verschijnt een whisky van een vastgelegd label helemaal niet. Andere gegevens rondom de single malt whisky, zoals de adviesverkoopprijs, zijn ook nog niet bekend.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties