Dit is de winnaar van de Barrel Tea prijsvraag

Nieuws
zondag, 14 mei 2023 om 9:00
barrel tea
Vandaag maken we de winnaar bekend van die o zo heerlijke Barrel Tea. Een doosje met daarin niet alleen de smaak whisky, maar ook cognac, bourbon en rum. Wie mag hiervan gaan genieten?
Afgelopen periode maakte je kans op Barrel Tea. Een nieuwe houtthee waarbij er gebruik gemaakt is van whiskyvaten. Zo hadden we een exclusief interview met de bedenker en maker hiervan Henri Koekkoek.

Een echte houtman

De liefde voor hout gaat ver terug naar de kinderjaren van Henri. Hij moet zo’n tien jaar oud zijn geweest. 'Daar ben ik een beetje naartoe gegroeid. Maar ook de bewerkbaarheid van hout, spreekt me aan. Het is liefelijk. Je verbrandt nooit je handen eraan, wat je wel met ijzer hebt. Je kan het nooit op je vingers krijgen – nou ja het kan wel pijn doen, maar met steen is dat toch anders.' Henri heeft uiteindelijk de opleiding houttechnologie afgerond en noemt zich sindsdien een echte houtman.’
Meer weten over het interview? Lees het dan vooral even terug of neem een kijkje op de officiële website.

Whisky en thee: gaat dat samen?

In ieder geval kon je bij ons Barrel Tea winnen. Je moest daarvoor twee dingen doen: een leuke reactie achterlaten op de website en antwoord geven op een vraag. Die vraag luidde als volgt: wat ontdekte Henri toen hij het laboratorium inging?
Het antwoord konden jullie vinden in dit gedeelte van het interview: ‘Hij is bezig gegaan met chromatografie in een laboratorium. 'Dan selecteer je de soort van de moleculen en die ga je met elkaar vergelijken. Dus je pakt die van een whisky en onderzoekt wat daarvan de inhoudsstoffen zijn. Dan pak je thee en doe je hetzelfde.' De uitkomst vond Henri heel grappig: 'Dan hou je die twee bestanden naast elkaar en dan zie je wat de extractie is van die snippers en wat de extracties zijn bij de whisky.' Wat bleek? 'Er kwam uit dat gewoon exact dezelfde stoffen vrijkomen, maar dan in een veel lagere dosis.' Een betere uitkomst had hij niet durven dromen!’
Jullie hebben de vraag goed beantwoord. Helaas kan er maar één de winnaar zijn. Dat ben jij geworden, Nanda! Van harte gefeliciteerd. Je krijgt zo snel mogelijk de prijs thuis gestuurd.
Niet gewonnen? Niet getreurd. We hebben nog een whiskythee-actie lopen, wel van hele andere orde, maar niet minder leuk! Doe dus gauw mee.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties