Compass Box Transatlanticism whisky oogt nu al om door een ringetje te halen

Nieuws
donderdag, 25 juli 2024 om 15:00
compass box transatlanticism whisky
Het lijkt erop dat whiskyliefhebbers binnenkort een nieuwe Compass Box expressie krijgen. Er is namelijk een label opgedoken voor een nieuwe blended whisky van de whiskymaker: de Compass Box Transatlanticism.
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.

Een kleurrijk label

Zoals gebruikelijk heeft de Londense whiskymaker een kleurrijk label ontworpen. Transatlanticism heeft namelijk een kikker (met een koffer) en een paraplu op de voorkant staan. 
De koffer van het beestje is open en de inhoud slingert in een cirkel rond. Er zijn allerlei voorwerpen op het label te herkennen. Denk aan een papieren bootje met de Amerikaanse vlag, een brilletje, bloemen, een vis, een krekel, een hoed, reageerbuizen en een whiskyvat met een klok erop. Het geheel lijkt een draaikolk in gezogen te worden.
Bovenaan het label staat de tekst 'Over the pond nations blend, ideas ignite and dreams transcend'. Het geeft wat weer over het karakter van de whisky. De drank is namelijk een huwelijk van whisky's uit verschillende werelddelen.

Wat is de Compass Box Transatlanticism whisky?

De achterkant geeft nog meer informatie weg over de expressie. Zo is de whisky een samenspel van T8ke, Schragis Voyage (samen Project Optimist) en Compass Box. Samen hebben ze New World whisky's en Scotch whisky's geselecteerd die de blended expressie gevormd heeft.
Het is nog niet bekend welke vaten zijn gebruikt. Wel is er al iets bekend over de smaak van de whisky. De blend moet namelijk 'luid en gestructureerd zijn' met tonen van hout, fruit en honing. Verder is de drank gebotteld op 51,1 procent alcohol by volume (ABV). 
Wanneer Compass Box de expressie uitbrengt, is nog niet bekendgemaakt. Ook is een adviesverkoopprijs nog niet onthuld.
Single malt en blended whisky Image
Single malt en blended whisky
EUR7.49
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS