Dit jonge whiskeymerk ziet enorme groeikansen in Afrika

Nieuws
door Monkey
zondag, 24 december 2023 om 17:00
element whiskey
Als je ooit in Nigeria bent, moet je niet raar opkijken als je ineens Ierse whiskey tegenkomt. Element, het Ierse whiskeymerk, heeft namelijk een vijfjarige deal gesloten om de drank naar het land te brengen. In totaal zullen er 15.000 flessen op de markt gebracht worden.
Het moederbedrijf van het relatief nieuwe merk heeft aangegeven dat de Nigeriaanse whiskeymarkt naar verwachting snel groeit. Tussen 2016 en 2021 is er een stijging te zien van maar liefst 360 procent. Dit is een van de voornaamste redenen om de markt te betreden.
Vooral de jongeren uit generatie X en Y zijn een interessante doelgroep voor het merk vertelt Fionn Cox, mede-oprichter van Element Irish Whiskey. De groep ‘vertoont de snelste groei voor nieuwkomers van alle demografische groepen’ meldt hij. Hij vertelt erbij dat de wensen van deze consumenten niet vervuld worden door het huidige marktaanbod. In dit gat springt Element Irish Whisky graag, maar dit is niet de enige reden voor de introductie in Nigeria.
De andere reden is dat Fionn Cox, de mede-oprichter van Element whiskey, een band met de regio heeft. Hij is namelijk na zijn studie in de regio aan de slag gegaan als merkambassadeur voor Jameson Irish Whiskey in West-Afrika.

Nigeria is een interessante markt voor jonge merken

Cox weet uit eigen ervaring dat Nigeria een interessante markt is. Het wordt de reus van Afrika genoemd vanwege de steeds ontwikkelende economie en een gunstig economisch klimaat. In combinatie met de jonge bevolking maakt het volgens Cox tot een gebied waar jonge professionals in de regio sneller zullen opduiken. En dat is precies wie Element Irish Whisky aan wil spreken.
Element betreedt met Nigeria de achtste markt sinds de lancering van het merk. In 2022 werd het merk uit de doeken gedaan en intussen zijn er meerdere expressies en series uit gebracht. Zo is er de Fusion whisky serie en kun je al genieten van de Lore Single Malt van het merk.
Je hoort wel vaker dat whiskymerken ver buiten hun eigen land aan de slag gaan. Zo werd afgelopen week onthuld dat Angus Dundee helemaal in China gaat stoken.

POPULAIR NIEUWS