Dit merk eert kanonnenspektakel in Londen met luxe whisky's die net zoveel kosten als een vakantie

Nieuws
dinsdag, 09 juli 2024 om 7:00
royal salute 62 gun salute whiskyset 1
Het Pernod Ricard whiskymerk Royal Salute heeft een nieuwe reeks whisky's gelanceerd die in het luxe segment horen. De naam van de premium whisky’s is Royal Salute 62 Gun Salute Collection.
Deze naam is ontleend aan het saluut dat tijdens staatsgelegenheden in de Tower of Londen wordt afgevuurd. Op zo'n belangrijk moment klinken er 62 kanonschoten vanuit de toren, wat indruk maakt. De bedoeling is om met de whisky's hetzelfde te doen.

Kroonjuweel in het portfolio van Royal Salute

De whisky’s in de set zijn door Sandy Hyslop, meester blender bij Royal Salute, gemaakt. Hij vertelt dat hij en het team er lang over gedaan hebben om een blend te krijgen die waardig is aan de ceremonie.
‘Als kroonjuweel in het portfolio van Royal Salute was het fabricageproces achter deze collectie lang en nauwgezet.’

Een bekende fles om de whiskyreeks af te trappen

De nieuwe set van Royal Salute bestaat uit drie verschillende flessen die één en al luxe uitstralen. Hyslop omschrijft de smaak van de drie whisky’s als prachtig complex en afgerond. De eerste fles in de premiumset is een bekende expressie.
Royal Salute Original Reserve Scotch whisky
Deze blauwe fles is de enige in de premium whiskyset die al verkrijgbaar was. De drank is gebotteld op 43 procent alcohol by volume (ABV) en heeft de volgende tasting notes:
  • Neus: Tonen van zoete sinaasappel en nootachtig eiken.
  • Smaak: Perzik, gekookte zoetigheden.
  • Afdronk: Vanille, crème brûlée en kaneel.

Twee nieuwe expressies in Royal Salute 62 Gun Salute Collection premium whiskyset

De overige twee flessen in de nieuwe premium-set van Royal Salute zijn nieuw voor het merk en brengen een uniek smaakprofiel mee. Dit zijn de twee nieuwkomers in de premium whiskyset:
Royal Salute The American Oak Reserve
De tweede van de drie whisky’s zit in een donker rode fles. De expressie bestaat uit ruim 50 grain en malt whisky’s. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het merendeel hiervan gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten.
Dit zijn de tasting notes van The American Oak Reserve:
  • Neus: Zoete tonen van vanille fudge, vers gebakken zandkoekjes en genoise biscuit, verweven met fruitige tonen van bosbessenmuffins, zoete rode appels en zelfgemaakte aardbeienjam. Na een tijdje komen hier tonen van hazelnoten, limoen en geroosterd eikenhout bij. 
  • Smaak: Vol rijp tropisch fruit, zoals ananas, mango en papaja. Daarna zoete tonen van butterscotch, vanillevla en gekristalliseerde gember.
  • Afdronk: Lang, zoet en complex.
Royal Salute The Peated Reserve
Met de laatste expressie in de set geeft Royal Salute een knipoog aan de smog in Londen, want de whisky heeft een groene fles. Dit zijn de tasing notes van de whisky:
  • Neus: Eerst fruitige tonen van donkere kersen, rijpe peren en zoete groene appels, gevolgd door bloemenhoning, honingraat van melkchocolade, huisgemaakte sinaasappelmarmelade en zachte vreugdevuurrook.
  • Smaak: Scherpe sinaasappelschil en citroensorbet met tonen van rijpe perziken, Jamaicaanse gembercake, geroosterd eikenhout en vleugjes zoete turfrook.
  • Afdronk: Lang en rijk met tonen van rook.
Alle whisky's worden per stuk verpakt in een kistje dat zich laat herkennen door gekleurde pianolak. De karaffen hebben een goudkleurige hals en dop voor een ultra premium uitstraling. Als finishing touch heeft elke dop een 'diamant-achtige edelsteen' bevestigd.

Wat kosten de whisky's en waar zijn ze te koop?

De prijs van de drie Royal Salute premium whisky expressies varieert per fles. De Original Reserve kost 3000 dollar (omgerekend 2750 euro) en de andere twee flessen kosten 3300 dollar per stuk (omgerekend ruim 3000 euro). Liefhebbers kunnen de flessen onder andere bij The Whisky Exchange vinden.
Single malt en blended whisky Image
Single malt en blended whisky
EUR7.49
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties