Royal Salute introduceert nieuwe whisky die speelt met het concept van tijd

Nieuws
door Monkey
maandag, 04 december 2023 om 13:00
time chamber royal salute
Het whiskymerk Royal Salute heeft een nieuwe ultrazeldzame whisky in de Art of Wonder whiskyreeks aangekondigd. De ultra gelimiteerde whisky is de tweede whisky in de reeks en houdt het concept van tijd aan dat tot leven komt in een speciale karaf van een Britse kunstenaar.
De bijzondere whisky is de tweede in de Art of Wonder serie. Voor deze expressie is, zoals bij de eerste ook het geval was, samengewerkt met een artiest. In dit geval is dat Conrad Shawcross, een Britse kunstenaar. Hij is al ruim 20 jaar gefascineerd door tijd en gebruikt dit in zijn kunstwerken met mechanische structuren. Voor de whisky heeft hij gekozen voor optische glas, dat gevormd is in een oven tot platte schijf. Shaw vergelijkt de schijf met het ontstaan van het universum. In het midden van die schijf is de whisky te vinden.
De whisky kan uit de speciale karaf gehaald worden met een speciale valinch. Er kan dus niet geschonken worden, maar zoals met een pipetje, haal je kleine hoeveelheden whisky uit het kunstwerk om dat vervolgens in je glas te doen.

Wat is de Royal Salute Art of Wonder Time Chamber whisky?

De Royal Salute Time Chamber whisky is een blend van de meest kostbare whisky’s uit de stal van Royal Salute. De whisky’s hebben maar liefst 53 jaar gerijpt, een verwijzing naar het jaar waarin de whisky voor het eerst voorbij kwam: 1953. Toen werd de whisky geschenk gedaan aan Koningin Elizabeth II als kroningswhisky.
Neus: Tonen van rijke pruimen, sappige ananas en verse mandarijnen, gecombineerd met overvloedige tonen van witte chocolade, ahornsiroop en sinaasappelschil.
Smaak: Sappige bosbessen, zoete rode appels, gepocheerde pruimen en zelfgemaakte abrikozenjam die plaatsmaken voor complexe constructies van rijke toffee, zelfgemaakt zandkoekje, geroosterde amandelen en pittige gemberstengel.
Afdronk: Opmerkelijk lang met een subtiel vleugje specerijen.
De prijs van de Royal Salute Time Chamber whisky is nog niet bekendgemaakt. De oplage van de whisky is gelimiteerd tot 21 stuks wereldwijd.
Foto: Royal Salute.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties