Douglas Laing onthult 18 jaar oude Caol Ila whisky uit een bijzonder vat

Nieuws
dinsdag, 01 oktober 2024 om 8:00
douglas laing old particular 18yo caol ila whisky
Je kent Douglas Laing vast van de Remarkable Regional Malts zoals Big Peat en Timorous Beastie. De bottelaar heeft ook de Old Particular reeks, een serie oude single malt whisky’s. En daarin is nu een oude Caol Ila met een finish in een bijzonder vat uitgekomen.
De nieuwe expressie in de Old Particular whiskyserie is onderdeel van de Red Wine Cask Collection van het merk. De Caol Ila die de serie verrijkt, is dan ook in een ex-rode wijn vat gefinisht. Dit vat komt uit het Rioja wijngebied in Spanje.
Op de website van Douglas Laing is te lezen dat het ‘rokerige en maritieme karakter van Caol Ila prachtig harmonieert met de levendige, fruitige tonen van de Rioja en een whisky met een fascinerende diepte en complexiteit creëert.

Wat is de Old Particular Caol Ila 18 Years Old whisky?

Het rode wijnvat heeft de bekende smaak van de Islay whisky aangevuld met een diepere laag van smaken. In de tasting notes meldt Douglas Laing dat whiskyliefhebbers mogen rekenen op de rokerigheid van Big Peat, aangevuld met rood fruit en kruidige tonen van eikenhout. De afdronk van de whisky is complex en warm met tonen die aan de bekende wijn doen denken.
De Old Particular Caol Ila 18 Years Old is gebotteld op 48,4 procent alcohol by volume (ABV). Dit is in een gelimiteerde oplage van 319 flessen wereldwijd gebeurd. De fles is via de website van Douglas Laing te koop voor 235,95 euro.

Andere Caol Ila whisky’s in de Old Particular reeks

In de Red Wine Collection zijn eerder al een Tormore whisky van 13 jaar en een Blair Athol van 13 jaar uitgekomen. Deze flessen zijn nog te vinden op de website van de bottelaar.
In de Old Particular reeks is verder al vaker een Caol Ila verschenen. Zo zijn er een speciale Rangers botteling van 13 jaar oud, en een 12 jaar oude Caol Ila. Deze expressies zijn geen onderdeel van de Red Wine Cask Collection.
Whiskyglazen Twinset - Glencairn Crystal Scotland Image
Whiskyglazen Twinset - Glencairn Crystal Scotland
EUR14.5
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS