Duizenden liters verloren whiskey zorgen voor een gevecht met de verzekering

Nieuws
door Monkey
woensdag, 19 juni 2024 om 12:00
whiskyvaten
In distilleerderijen ligt vaak voor duizenden liters aan whiskey te rijpen in rekken. Daar kan soms nog wel eens wat mee gebeuren en dan biedt een verzekering een uitkomst. In de Verenigde Staten loopt een schadegeval nu uit op een gevecht tussen een distilleerderij en een verzekeraar.
De distilleerderij klaagt de verzekeraar namelijk aan voor een bedrag van maar liefst 2,5 miljoen dollar (omgerekend ruim 2,3 miljoen euro). Dat meldt Westfair Business Journal (via Bottleraiders) in een bericht. De whiskeymaker had een verzekering afgesloten tegen schade, maar de verzekering geeft niet thuis bij een flinke claim.
Het gaat om de de Vail Fox Distillery in New York. Daar is een rek met nog rijpende Curium single malt whiskey gebroken en 60 van de vaten met drank zijn op de grond gevallen. Het resultaat is een totaal van 52 gebroken vaten en talloze liters gemorste whiskey.

Persoonlijke eigendommen niet gedekt

Vail Fox heeft daarop de verzekering ingeschakeld die een ingenieursbureau op de zaak af stuurde. Deze heeft de stokerij bezocht en beoordeelde aanvankelijk dat het rek waarop de vaten rustten ingestort was door ouderdom.
Vervolgens werd dit aangepast en zouden er lasfouten gemaakt zijn. Uiteindelijk veranderde de ingenieur nogmaals het rapport waardoor er slijtage aangegeven werd. De verzekering dekt de schade onder aan de streep niet, gezien persoonlijke eigendommen die instorten niet gedekt zijn.
Met dit oordeel van de verzekeraar is de Amerikaanse stokerij het niet eens. Er zou namelijk dekking zijn voor dit soort ongevallen. Het bedrag dat verzekerd is, bedraagt maar liefst 5,7 miljoen dollar (ruim 5,3 miljoen euro).
Terwijl de verloren whiskey allang verdampt is, laait het conflict tussen beide partijen flink op. Vale Fox verwijt de verzekeraar nu contractbreuk gepleegd te hebben en wil het uitvechten in de rechtszaal.
Wanneer de zaak precies behandeld wordt, is niet bekendgemaakt.
Wist je dat Jack Daniel's een verrassende nieuwe whisky uitgebracht heeft?
Whisky Classic - Een licht kruidige/frisse geur met Meloen - Jasmijn en Sandelhout - 100 ml Image
Whisky Classic - Een licht kruidige/frisse geur met Meloen - Jasmijn en Sandelhout - 100 ml
EUR17.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties