Eastmoor Batch No. 9 van Kalkwijck Distillers is verschenen

Nieuws
zaterdag, 20 mei 2023 om 9:00
eastmoor batch 9
Hoera! Kalkwijck Distillers viert vandaag feest met de release van Batch No. 9 van Eastmoor. Hoe kan dat mooier gevierd worden dan op World Whisky Day?
Mocht je nog geen plannen hebben vandaag, kun je afreizen naar Vroomshoop. Daar is Kalkwijck Distillers gevestigd. Deze Nederlandse distilleerderij heeft vandaag van tien uur ’s ochtends tot en met vier uur ’s middags een open dag. Niet alleen krijg je dan een rondleiding in de ‘keuken’, ook is dit dé kans om Eastmoor Batch No. 9 meteen aan te schaffen.

Limited edition Nederlandse whisky

Het gaat om een limited edition whisky waarvan slechts iets meer dan duizend flessen te koop zijn (de eerdere Eastmoor flessen verkochten steevast uit). Dus wees er op tijd bij. Mocht je niet af kunnen reizen, kun je de whisky natuurlijk ook gewoon online bestellen via de officiële website van Kalkwijck Distillers. De whisky is te koop voor 64,95 euro.
De whisky –kunnen wij uit betrouwbare bron vermelden- is érg lekker. Houd vooral onze website in de gaten, want morgen zullen wij met een recensie komen van deze Nederlandse single malt whisky. Ben je niet zo van de whisky? Kalkwijck Distillers maakt ook zelf allerlei likeuren, gin en genever.

Tasting notes Eastmoor Batch No. 9

Benieuwd naar hoe de nieuwe whisky van Kalkwijck Distillers smaakt? Dit zijn de tasting notes:
Kleur: amber met een vleugje goud
Neus: tropisch fruit, vanille, rozijnen, cacao en toffee
Smaak: tropisch zacht fruit, moutig, subtiele toon van eikenhout. Deze whisky heeft heel veel fruitige tonen omlijst met een hint naar chocolade en toffee
Afdronk: mooie balans tussen fruitige, en chocolade achtige tonen die tongstrelend zijn

Wat moet je nog meer weten over de nieuwe whisky?

Tropisch fruit klinkt als iets waarmee je de zomer tegemoet wil gaan. Op de website van Kalkwijck Distillers staat het volgende over de whisky: ‘Deze whisky is gemaakt van gerst van eigen landerijen. Na het stookproces is de spirit gelagerd op een Amerikaans eiken vat en een Oloroso sherry vat. Gebotteld op 47 procent en verkrijgbaar in 700 milliliter flessen met omdoos. Alle flessen zijn genummerd.’
Gisteren kwamen we nog met het bericht dat deze huidige Eastmoor op iets andere wijze bereid is dan toekomstige Eastmoor whisky’s gemaakt zullen worden. Nóg een reden om dus deze whisky op de kop te tikken.
Meer weten over de mensen van Kalkwicjk Distillers? Lees dan ook ons interview met Lisanne Benus en Christian Broekhuizen die één en al passie uitstralen voor hun bedrijf!
Dit artikel is in samenwerking met Kalkwijck Distillers