Edrington doet bekende whiskymerken van de hand in ultra-premium strategie

Nieuws
donderdag, 26 september 2024 om 12:00
naked malt whisky monkeys 4
Wie wel eens een slijterrij in loopt kent de whiskymerken The Famous Grouse en Naked Malt ongetwijfeld. De blended scotch merken waren altijd onderdeel van de Edrington Group, maar maken nu de overstap naar een andere William Grant & Sons.
Het moederbedrijf achter The Macallan, Highland Park en Glenrothes heeft besloten om het blended whisky segment achter zich te laten en de merken van de hand te doen. De overname is via de dochteronderneming van het bedrijf, The 1887 Company Limited, gegaan.
Met de verkoop aan William Grant & Sons horen de twee whiskymerken ineens onder de vleugels van whisky’s als Glenfiddich, The Balvenie en Kininvie.

Verkoop van whiskymerken is een strategische zet

Het is een strategische zet van Edrington, zo meldt Scott McCroskie, CEO van het bedrijf. Hij vertelt dat Edrington de beste producent van hoogwaardige sterke dranken wil worden. Edrington wil inspelen op de categorie ultra-premium sterke dranken en daar hoort blended scotch niet bij.
‘The Famous Grouse is een geliefd merk dat consistent heeft gepresteerd in zijn categorie gedurende de tijd dat het deel uitmaakte van Edrington, en Naked Malt heeft zijn reputatie vergroot. Ik heb er vertrouwen in dat deze merken goed gepositioneerd zijn om succesvol te blijven als onderdeel van de William Grant & Sons-portfolio.’
Het bedrag dat met de verkoop van de merken gemoeid is, is niet bekendgemaakt. Verder is de deal nog niet helemaal rond, gezien de regelgevende instanties hun goedkeuring nog moeten geven. Zo moet er nog een akkoord van de Competition and Markets Authority in het Verenigd Koninkrijk komen.

Whiskymerken meer dan welkom bij William Grant & Sons

Een woordvoerder van William Grant & Sons vertelt dat de merken meer dan welkom zijn onder de vleugels van het bedrijf.
‘The Famous Grouse heeft een rijke historie en zou een significantie toevoeging aan ons portfolio zijn. Het merk heeft een potentie voor innovatie en internationale groei in een aantal markten. We zijn benieuwd wat de toekomst in petto heeft.’
Naked Malt heeft in 2021 een nieuwe merkidentiteit gekregen en bestaat uit verschillende whisky’s van onder andere The Macallan. Wat de overname voor de samenstelling van de whisky betekent, is niet bekend.
Whiskey glazen set van 6 - Diamant patroon - Water/sap tumbler - Scotch glas - 300 ml - Whisky glas - Modern design - Glaswerk voor bourbon/rum - Bar tumbler Image
Whiskey glazen set van 6 - Diamant patroon - Water/sap tumbler - Scotch glas - 300 ml - Whisky glas - Modern design - Glaswerk voor bourbon/rum - Bar tumbler
EUR88.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS