Isle of Raasay brengt tweede editie van de Dùn Cana whisky uit

Nieuws
donderdag, 26 september 2024 om 15:00
isle of raasay dun cana whisky
De Isle of Raasay Distillery heeft er weer een experiment met vaten op zitten. De distilleerderij heeft voor haar nieuwe single malt whisky kleinere vaten gebruikt en verschillende whiskysoorten. Dit is de Isle of Raasay Dùn Cana Sherry Quarter Cask whisky.
De jaarlijkse release is een nieuwe serie van de Schotse whiskymaker, waarbij bewust gekozen is voor kleinere vaten. Het rijpingsproces in kleinere vaten is sneller en zorgt voor een meer volwassen expresssie qua smaak.

Een unieke stijl

Alasdair Day, meesterdistilleerderij bij Isle of Raasay, vertelt dat de Dùn Cana Sherry Quarter Cask Release een aanvulling op het kernassortiment is met een unieke stijl. De expressie laat niet alleen de kennis van de distilleerderij zien, maar ook wat vaten met de drank doen.
‘Het laat drinkers onze stijl van whisky maken verder ontdekken en presenteert de whisky gelijktijdig met een duidelijk andere vatinvloed dan onze signature single malt.

Wat is de Isle of Raasay Dùn Cana Sherry Quarter Cask whisky?

Voor de nieuwe de Isle of Raasay Dùn Cana Sherry Quarter Cask whisky zijn er twee verschillende spirits gebruikt. De een is peated en de andere unpeated. Deze hebben in vaten gezeten van Amerikaans eikenhout waar eerder Woodford Reserve in gezeten heeft. Daarna is er een secundaire rijping in Pedro Ximénez en Oloroso sherry Quarter Casks geweest.
De tasting notes van de whisky bestaant uit tonen van rijk, gedroogd fruit, sultanarozijnen, vanille toffee, geroosterde noten, witte peper, zeezout en houtrook. De finish is aanhoudend met tonen van chocolade en houtrook.

Waar is de Isle of Raasay Dùn Cana Sherry Quarter Cask whisky te koop?

De nieuwe whisky van de Schotse distilleerderij is te koop via de webshop van Isle of Raasay. De expressie heeft daar een prijskaartje van 85 pond (omgerekend ongeveer 101 euro). Of de fles ook in de Nederlandse schappen terecht komt is onbekend.
Whiskyglazen Twinset - Glencairn Crystal Scotland Image
Whiskyglazen Twinset - Glencairn Crystal Scotland
EUR13.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS