Beroemde Ierse distilleerderij nu grotendeels in handen van Bacardi

Nieuws
zaterdag, 16 december 2023 om 17:50
teeling
Er is groot nieuws uit Ierland. Daar is namelijk een distilleerderij waar een nieuwe eigenaar voor is gekomen. Drankenconcern Bacardi heeft een meerderheidsbelang genomen in de Ierse whiskeyproducent Teeling uit Dublin.
Het drankenbedrijf uit Bermuda verhoogt het aantal aandelen in de Ierse whiskeyproducent zes jaar nadat het aanvankelijk geïnvesteerd heeft. Hoeveel procent van Teeling precies in handen van Bacardi is, is niet bekendgemaakt.
Jack en Stephen Teeling, de oprichters van Teeling Whiskey Distillery, zullen dagelijks bij het bedrijf betrokken worden en hebben ook nog aandelen in Teeling. Jack Teeling meldt dat er door de komst van Bacardi meer mogelijkheden ontstaan voor het merk en de distributie in Europa. ‘We geloven dat we samen nog meer geweldige dingen kunnen doen voor ons merk en bedrijf.’
Hoewel de Teelings betrokken blijven bij het bedrijf, gaat er wel het een en ander veranderen. Vanaf 1 januari 2024 zal Teeling een andere distributeur kennen in een deel van de wereld. Bacardi neemt dit namelijk over in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. In februari breidt Bacardi uit naar Zweden en België.

Het enige Ierse whiskeymerk van Bacardi

Met de toevoeging van Teeling is Bacardi nu voorzien van een Iers whiskeymerk. Bacardi heeft al wel andere whiskymerken onder haar vleugels zoals Dewar’s Scotch whisky, William Lawson’s, Aberfeldy, Craiggelachie en Aultmore.
Het merk wordt welkom geheten door Ignacio Del Valle, regionaal president van Bacardi. Hij vertelt dat hij de keuze van de Teelings om het meerderheidsbelang aan Bacardi over te dragen begrijpt en waardeert dat er zoveel vertrouwen in Bacardi geïnvesteerd wordt. ‘Bacardi zal Teeling naar een hoger niveau tillen en samen met Jack en Stephen zullen we de reputatie van het merk op het gebied van vakmanschap en kwaliteit laten groeien om toekomstig succes te stimuleren.'
Teeling is afgelopen jaar nog meermaals in de prijzen gevallen met verschillende expressies. Ook bezochten wij dit jaar de distilleerderij waar we uitgebreid verslag van deden.