Fair introduceert Mexicaanse whisky Oaxaca

Nieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 7:00
oaxaca whiskey
Het Franse likeurmerk Fair heeft onlangs een nieuwe whisky toegevoegd aan haar assortiment, namelijk de Oaxaca whisky. Het gaat om een whisky met Mexicaanse roots.
De nieuwe whisky is gemaakt van oeroude blauwe maïs uit Oaxaca, een graansoort die volgens Fair al 9.000 jaar in dit gebied wordt geteeld. Na twee keer distilleren in speciale koperen vaten, is de whisky vier jaar lang bewaard in bourbonvaten in Mexico. Daarna heeft de drank nog gerijpt in nieuwe eiken vaten uit Cognac.
Emporio Armani AR11362 Herenhorloge 43 mm - Zilverkleurig Image
Emporio Armani AR11362 Herenhorloge 43 mm - Zilverkleurig
EUR272.35369
Op voorraad
Koop op bol.

Hoe proeft de Oaxaca whisky?

De Oaxaca whisky heeft aroma's van marshmallow, karamel en een vleugje ziltigheid. De smaak wordt omschreven als complex met tonen van marsepein, vanille en pure chocolade. In de nasmaak zitten hints van framboos, kardemom en eikenhout.
De whisky wordt gebotteld op 46 procent alcohol en kost €59,90 (US$64) voor een fles van 700ml. Momenteel is de drank alleen verkrijgbaar in Frankrijk, maar binnenkort zal hij ook in het Verenigd Koninkrijk te koop zijn.

Fair

Deze nieuwe whisky wordt toegevoegd aan het assortiment van Fair dat nu bestaat uit tien verschillende likeuren. Het bedrijf is opgericht in 2009 en Fairtrade gecertificeerd. Dit betekent dat het bedrijf producenten een gegarandeerde minimumprijs betaalt (gemiddeld 15 procent hoger dan de marktprijs).
Verder voldoet Fair aan 200 Fairtrade regels en standaarden (zoals veilige werkomstandigheden en milieubeheer), en 1 procent van haar omzet wordt gedoneerd aan lokale ontwikkelingsfondsen.

Nog meer Mexicaanse whisky's

Naast de nieuwe Fair Oaxaca whisky is ook de Mexicaanse whisky Abasolo steeds populairder aan het worden. Deze whisky, gemaakt van 100% Mexicaanse maïs, heeft een totaal andere smaak dan Bourbon.
Sjoerd Tjio, bedrijfsleider bij de whisky-speciaalzaak Monk in Groningen, was eerder al enthousiast over dit merk. Hij beschrijft het als een authentiek product met een bijzondere smaak, fruitig met hints van geroosterde maïs, honing en vanille. Drankgigant heeft de whisky onlangs aan hun assortiment toegevoegd.

POPULAIR NIEUWS