Rokerige whisky met Mexicaanse roots op de markt gebracht

Nieuws
dinsdag, 10 januari 2023 om 9:00
smokehead tequila cask terminado
Whisky heb je in allerlei vormen en allerlei smaken. Het whiskymerk Smokehead brengt ons nu alleen een bijzondere mix, namelijk die van Schotland en Mexico. Maak kennis met de Smokehead Tequila Cask Terminado!
Waar Schotland bekend staat om haar vele whisky’s, staat Mexico bekend om haar eigen drankje: tequila. Smokehead houdt er wel van om te experimenteren en mengt beide dranken nu in één fles: Smokehead Tequila Cask Terminado. De naam zegt eigenlijk alles al. Deze single malt whisky van Smokehead is er een die in een tequilavat heeft gezeten. Dit zorgt er volgens Smokehead voor dat de ‘rokerige smaak en de wilde agave met noten van toffee’ met elkaar vermengd raken. Het whiskymerk stelt dan ook dat het een smaak is die je nooit eerder geproefd hebt.
De drank is in Groot-Brittanië te koop via de website van Smokehead en kost ongeveer 78 euro (69 pond).  In Nederland is Tequila Cask Terminado ook verkrijgbaar:,

Een prima toevoeging aan een rebelse line-up

Smokehead doet met de Tequila Cask Terminado een originele toevoeging aan haar selectie rokerige whisky’s. die net even anders zijn dan de gemiddelde whisky. Het whiskymerk van Ian Macleod Distillers heeft al uiteenlopende whisky's uitgebracht na het origineel. Zo zijn er whisky's uit een rumvat (Rum Riot en Rum Rebel), uit een sherryvat (Sherry Cask Blast) en heeft Smokehead het rokerige nog intenser overgebracht in de High Voltage whisky. Het kan niet gek genoeg bij Smokehead: er is zelfs whisky in een blikje te koop van het merk!
Wist je dat we de hele week dikke prijzen weggeven omdat Whisky Monkeys gelanceerd is? Bekijk al onze winacties. En nu we het toch over rokerige whisky's hebben: wat is de meest rokerige whisky die jij ooit gedronken hebt? Of misschien heb je nog een lekkere rokerige tip? Deel vooral je whisky-enhousiasme met ons in de comments hieronder. Bovendien ding je door te reageren op artikelen mee aan de prijzen!
Beeld: Smokehead

POPULAIR NIEUWS