Update - Nieuwe Wolfburn single malt whisky aangekondigd

Nieuws
donderdag, 02 mei 2024 om 6:00
wolfburn 10 year old manzanilla whisky2
‘Een whisky die elke whisky lover zou moeten proberen.’ Dat zijn de woorden van Wolfburn Distillery over de nieuwe aangekondigde whisky: Wolfburn Manzanilla Cask.

Update

Wie nog een fles wil kopen, moet er snel bij zijn. Uit betrouwbare bron hebben we namelijk het volgende vernomen: 'Helaas schijnen we iets te weinig van deze Manzanilla-flessen gemaakt, dus ze zijn eigenlijk allemaal al uitverkocht.' Dat is ook niet zo vreemd, gezien het aantal.
Oorspronkelijk bericht
De nieuw Wolfburn whisky is een expressie zoals de distilleerderij nog niet eerder heeft uitbracht. De Manzanilla vaten waarin de finish heeft plaatsgevonden, zijn gemaakt van Spaans eikenhout en ‘kwamen bij Wolfburn aan met een uitzonderlijk droge neus.'

Wat zijn de tasting notes van de Wolfburn Manzanilla Cask?

Daarop is besloten om de daarop volgende whisky die uitgebracht zou worden te finishen. Het zorgt voor een whisky die fruitig van smaak is. Dit zijn de exacte tasting notes:
Neus: ‘Gouden siroop ontmoet cashewnotenboter, overgoten met verleidelijke wijnachtige tonen. Een uitzonderlijke diepte van zoete aroma's.’
Smaak: ‘Deze dram heeft een heerlijke olieachtige rijkdom - hij omhult het gehemelte en de smaken blijven zich maar ontvouwen. Klassieke droge Manzanilla-tonen leiden naar rijke fruitsmaken: sultanarozijnen en pruimen en dadels, met subtiele hints van toffee en honing.’
Afdronk: ‘Zoete wijn- en fruitsmaken vervagen zachtjes en laten een hint van karamel achter.’
De whisky is non chill filtered, heeft een natuurlijke kleur en is gebotteld op 46 procent alcohol by volume.
Wolfburn 10 Year Old Manzanilla Cask whisky
Het label van de Wolfburn 10 Year Old Manzanilla Cask whisky is mooi wit met blauwe tonen en doet denken aan Spanje

Wat kost de whisky?

Het prijskaartje is zoals we gewend zijn van Wolfburn, namelijk zacht van prijs. De whisky kost 69,99 pond (omgerekend iets meer dan 81 euro). Er zijn slechts 200 flessen beschikbaar. De Wolfburn whisky is alleen kan online in de webshop van de stokerij of rechtstreeks bij de distilleerderij zelf gekocht worden.
Het label van de fles en de verpakking dragen blauwe kleuren die doen denken aan een subtropische zee.
Eerder schreven wij het artikel Dit is waarom Wolfburn whisky zo populair is. Eén van de redenen die Jan-Marc daarin noemt is vanwege veel speciale uitgaves, maar ook de prijs, waar we het net over hadden. Wist je dat de eerste spirit uit 2016 meteen een gold medal for excellence won?

POPULAIR NIEUWS