Festival WhiskyFest komt naar Amsterdam: hét uitje voor in de winter

Nieuws
dinsdag, 23 juli 2024 om 7:00
whiskyfest amsterdam festival
De hoofdstad terug op de kaart zetten met whisky’s, dát is het doel van Sophie Wapenaar. WhiskyFest is een feit. De godendrank mag menig mens in de winter verwarmen, want de eerste editie vindt plaats in januari.
Misschien komt de naam Wapenaar je bekend voor. Sophie is de dochter van Wouter Wapenaar, de eigenaar van Internationaal Whisky Festival Den Haag. Dat is al jaren het grootste festival van het land.

In de voetsporen van vaderlief

Nu is het tijd voor dochterlief om een mooi festival neer te zetten in Amsterdam, vooral een whisky only festival (al zal er een bar zijn voor een eventueel ander drankje).
‘Sinds jongs af aan ben ik betrokken bij de organisatie van het International Whisky Festival in Den Haag en ik vind het gewoon echt onwijs leuk om te doen. Ik vind de wereld leuk, de doelgroep, ben gek op whisky én organiseren. Dit alles samen heeft mij ertoe doen besluiten een eigen festival te organiseren, uiteraard in heel goed overleg.’

Waar en wanneer?

WhiskyFest vindt plaats op 18 januari 2025. Er zullen twee tijdslots zijn: van één tot en met vijf in 's middags en van zeven tot en met elf 's avonds.
Voor WhiskyFest is een bijzondere locatie gekozen, namelijk De Hollandsche Manege Amsterdam, de oudste rijschool- en paardenmanege van Nederland. Daar kunnen er prachtige whisky’s uit diverse ‘stallen’ geproefd worden.

Eerste namen al bekend

Diverse standhouders hebben al hun aanwezigheid toegezegd, waaronder Bresser & Timmer, Whisky Import Nederland, van Wees, Diageo, Disaronno, Bacardi, Trade in Spirits, Bart’s Bottles , SMWS, Cley. Ook wij van Whisky Monkeys zullen aanwezig zijn. Verder zullen de komende tijd ook andere standhouders bekend worden gemaakt.

Voor wie?

Dat gekozen is voor de hoofdstad is niet zonder reden. Zo laat Sophie Wapenaar exclusief aan Whisky Monkeys weten wat de doelgroep is: ‘Uiteraard whisky drinkend Nederland, de echte kenners en liefhebbers, maar ook internationale gasten. Daarnaast merken wij steeds meer op dat het echt een “avondje uit” wordt en niet alleen maar de whisky drinkers erop af komen. Mensen willen echt een leuk avondje uit die van te voren of na afloop een hapje gaan eten. Wij hopen uiteraard niet-whiskydrinkers te kunnen aantrekken zodat ze kennis kunnen maken met het gouden goed.'
Ze mikt daarbij dus niet enkel op liefhebbers van de godendrank, maar ook vrienden, stelletjes én toeristen in Amsterdam.

Festival botteling

Voor mensen die houden van festival bottelingen is er goed nieuws, want die komt er ook. Het gaat om een Bunnahabhain Heavily Peated 9 Years Old.

Waar zijn tickets te koop?

Kaarten voor het festival kosten 37,50 euro per stuk en kunnen gekocht worden via de officiële website. Het bedrag is inclusief een tasting glas. IWS (International Whisky Society) leden krijgen vijf euro korting.

Meer weten over komende festivals? Check dan onze kalender voor Nederland of België

POPULAIR NIEUWS