Four Roses 135ste verjaardag met een nieuwe look en een speciaal whiskypakket

Nieuws
vrijdag, 23 juni 2023 om 9:00
four roses rebranding bottles
Het Amerikaanse bourbonmerk Four Roses is dit jaar 135 geworden. Deze mijlpaal wordt gevierd met een compleet nieuwe look voor het merk. Daarnaast verschijnt er een gelimiteerde release van maar liefst tien whisky’s in een pakket.
De merkvernieuwing is de eerste in ruim 16 jaar en frist het merk op met onder andere een nieuw logo en een nieuwe look voor de flessen. Voor de ontwikkeling van de nieuwe huisstijl is Four Roses geholpen door designbureau Camp + King.
Dit zijn alle vernieuwingen die Four Roses doorvoert op een rij:
  • Een aangepast logo met de bekende cluster van vier rozen
  • Een vernieuwd flessenontwerp met daarop driedimensionaal het logo
  • Een gegraveerde versie van het nieuwe logo op de kurk van elke fles
  • Nieuwe etiketten met vergulde randen met het logo, een nieuw (publico) lettertype en een heldere, eigentijdse uitstaling. Voor elke bourbon zal er een ander, gevarieerd kleurenpalet gebruikt worden.
  • De handtekening van Brent Elliot, meesterdistilleerder van Four Roses Distillery, op het voorste etiket van elke fles.
  • De tasting notes van de bourbon op het achterste etiket van elke fles.Een nieuwe website die bij de nieuwe identiteit van het merk past.
  • De nieuwe branding is vanaf vandaag te zien op de website van Four Roses Distillery en op alle flessen bourbon van het merk.

Wat is het speciale Four Roses whiskypakket?

Een verjaardag kan niet gevierd worden zonder cadeautjes. Daarom brengt Four Roses naast de complete facelift van het merk ook een speciaal whiskypakket uit. De naam van het pakket is The Ten Recipe Tasting Experience en het betreft een zeldzame limited edition.
In het pakket komt elke van de tien unieke bourbon recepten van Four Roses voorbij. De tien recepten die Four Roses hanteert hebben we hieronder voor je op een rij gezet:
OBSVDelicaat fruit en rogge
OSBSKRogge en bakkruiden
OBSORijk fruit
OBSQRogge en een licht bloemig karakter
OBSFDelicaat rogge en munt
OESVDelicaat fruit en karamel
OESKBakkruiden
OESORijk fruit en vanille
OESQDelicate granen en een bloemig karakter
OESF Licht graan en munt
De The Ten Recipe Tasting Experience bevat flesjes van 50 ml van elk recept, zodat bourbonliefhebbers kunnen proeven waar de bourbons van het merk vandaan komen. Op de doos is een QR-code te vinden die kopers naar een video met tasting notes van meesterdistilleerder Brent Elliott stuurt.
Om een pakket te bemachtigen moet je wel wat moeite doen. Het pakket is vanaf 30 juni namelijk alleen te koop bij de Four Roses Visitor Centers in Lawrenceburg en Coxs Creek in Kentucky. Vanaf half juli komt deze ook in een select aantal winkels in de Verenigde Staten uit.
In deze dagen kunnen we ons goed voorstellen dat je je whiskey of bourbon maar graag met wat ijs drinkt. We hebben dan ook een aantal leuke ijsblokjes op een rij gezet.
Beeld: PR Newswire / Four Roses

POPULAIR NIEUWS