Gaat de The Macallan Folio 8 whisky om een enorm neus draaien?

Nieuws
donderdag, 26 september 2024 om 7:00
the macallan folio 8 colossues of nose whisky
The Macallan heeft in haar Folio whiskyreeks al zeven flessen uitgebracht. Het lijkt nu bijna tijd voor de achtste expressie en die zou om een enorme neus gaan draaien. Wordt de The Macallan Folio 8 whisky de Colossus of Nose?
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.
Op het label voor de The Macallan Archival Series Folio 8 whisky is een enorme neus te zien met daar omheen en erop en aantal mensen. Het lijkt alsof de neus door deze mensen in een woestijn ontdekt wordt, alsof deze van een sfinx beeld gevallen is.

Een neus als onderwerp voor The Macallan Folio 8 whisky

Het label voor de voorkant verraadt verder alleen dat het een single malt whisky is die op 43 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld wordt. Het label voor de achterkant is een grotere bron van informatie over The Macallan Folio 8: The Colossus of Nose expressie.
Daar is namelijk te lezen wat voor smaken whiskyliefhebbers van de drank mogen verwachten. En het lijkt er niet op dat dit een woestijn in een fles gaat worden. De omschrijving op het label is namelijk als volgt:
De Colossus of Nose ontwijkt op speelse wijze het prachtige aroma dat wordt uitgestraald door de King of Malts, ook wel bekend als The Macallan. Rijp gedroogd fruit, zoete bessencompote met toffee, citroenschil, kaneel en een vleugje anijs maken plaats voor gember, een vleugje citrus en zoete eik naar smaak. De luxueuze afdronk is lang en rijk aan zoete eikenkruiden.'
Het verhaal van de ‘Colossus of Nose’ is nog niet uit de doeken gedaan. Elke Folio whisky vertelt namelijk een bijzonder verhaal. Zo vertelde de Folio 7 whisky nog over verbaasde wetenschappers.

Wanneer komt de The Macallan Folio 8 uit?

Wanneer The Macallan de nieuwe Folio 8 whisky uitbrengt, is niet bekendgemaakt. Als laatste is ook de prijs van een fles en de oplage van de single malt niet bekend. Dit zal allemaal bekend worden, zodra The Macallan de whisky daadwerkelijk onthult.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR24.67
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS