Gelekte mail van Jack Daniel's onthult afschaf van huidige beleid

Nieuws
zondag, 25 augustus 2024 om 10:00
jack daniels bonded rye
Drankenbedrijf Brown-Forman, bekend van whisk(e)ymerken als Jack Daniel's, Benriach, Woodford Reserve, Glendronach en Glenglassaugh, stopt met haar diversiteitsbeleid. Dat blijkt uit een gelekte mail die naar werknemers gestuurd is. Zo meldt The Spirits Business.

Nieuw strategisch beleid

Screenshots van de mail zijn door Robby Starbuck, een conservatieve activist, op X geplaatst. In de mail van januari dit jaar staat aangegeven dat Brown-Forman de beloning van leidinggevenden niet meer aan diversiteitsdoelstellingen koppelt.
Daarnaast wordt de deelname aan de Corporate Equality Index-enquête stopgezet. Dit is een soort ranglijst met bedrijven met een LHBTQIA+-werkomgeving.
Brown-Forman geeft aan dat er een nieuw strategisch beleid komt, waarbij niet alleen bovenstaande punten herzien worden. Het trainingsprogramma van medewerkers wordt ook aangepast om bij het nieuwe beleid aan te sluiten.
Hieronder de post van Starbuck op X:

Bedrijf is veranderd

Het diversiteitsbeleid bij Brown-Forman is in 2019 geïntroduceerd en draaide voor een deel om inclusie. In de mail staat te lezen dat sinds de lancering van dit beleid de wereld en het bedrijf veranderd zijn. Daarom is het beleid aangepast.
'Met deze nieuwe dynamiek (van de wereld,red.) in het spel moeten we ons werk aanpassen om ervoor te zorgen dat het de bedrijfsresultaten blijft stimuleren en tegelijkertijd de huidige omgeving waarin we ons bevinden op de juiste manier erkent.'

Onder druk van een activist?

Of de druk op 'woke' bedrijven vanuit Starbuck van invloed is geweest, wordt niet vermeld in de mail. De activist voert actief campagne tegen bedrijven die zich op inclusiviteit en diversiteit richten. Hij meldde op X dat hij van plan was een campagne tegen Brown-Forman te starten, maar daarvan is nog niets gelanceerd voor zover bekend.
Starbuck heeft de afgelopen tijd verschillende bedrijven onder druk gezet. Hij wil naast Brown-Forman ook veel meer bedrijven van hun diversiteitsbeleid af hebben. Hij heeft op X laten weten dat hij alweer een nieuw doelwit heeft. Of dat een aan whisky gerelateerd merk is, is niet bekend.
Jack Daniels Whisky Rookpellets | 450gram | Rooksnippers Image
Jack Daniels Whisky Rookpellets | 450gram | Rooksnippers
EUR15.63
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS