Deze Nederlandse distilleerderij houdt in september een open dag

Nieuws
zondag, 25 augustus 2024 om 15:00
oerfrysk
Heb je op zaterdag 14 september nog niets te doen? Dan is het mogelijk om naar een open dag te gaan van de Nederlandse distilleerderij Oerfrysk in Sumar.
Ze noemen zichzelf ‘de stokers met passie’, Jelle en Pat en van Oerfrysk whisky. Via een nieuwsbrief nodigen ze vriendvrienden, whiskyvriendinnen, liefhebbers en verzamelaars uit om op 14 september een kijkje te komen nemen.

Whisky staat centraal in Sumar

Dat gebeurt van 10 tot en met vier uur. Mensen die interesse hebben kunnen een mailtje sturen naar [email protected] met als onderwerp ‘Open dag 14 september’. Er is niet veel parkeerplek aanwezig bij de distilleerderij in Sumar, een dorp in Friesland.
De open dag komt een jaar nadat de Nederlandse distilleerderij met de eerste single malt editie kwam. Dit jaar volgde in mei een peated single malt. Dit betrof een limited edition van 196 flessen die inmiddels uitverkocht zijn.
In een nieuwsbrief staat het volgende:
‘Nu kijken we uit naar de lancering van de Oerfrysk Single Malt Whisky editie 2024. Deze whisky, die op 14 september op de markt komt, is met zorg uit de vaten gehaald en verder gerijpt op Oloroso vaten, wat een prachtige diepte en complexiteit aan de whisky toevoegt.’

Certificaten verzilveren

Tijdens de open dag kunnen mensen niet alleen een kijkje nemen op de distilleerderij, maar kunnen certifcaathouders van Editie 2024 ook hun certifcaten verzilveren.

Whisky Monkeys bezoekt regelmatig Nederlandse distilleerderijen

Bij Whisky Monkeys schrijven we regelmatig over Nederlandse distilleerderijen. Ben je benieuwd welke er allemaal in Nederland zijn? Bekijk dan eens dit overzicht.
Het laatste interview dat wij publiceerden was met Erik Molenaar die later dit jaar met zijn eigen whisky op de markt komt. Zo schreven wij:
‘Zelf is hij iets minder bezig met marketing of een verkooppraatje houden. Hij houdt gewoon van dranken en mooie producten. Sterker nog, hij heeft nog niet bedacht hoe hij zijn eerste whisky op de markt gaat brengen. Die komt dit jaar uit, maar hij weet nog niet precies wanneer en zelfs de naam is nog niet definitief bepaald. Grappend zegt hij: ‘Rood, wit, blauw met een oranje wimpel erop.’
Bekijk hier al onze interviews.
Gerechten met Schotse whisky Image
Gerechten met Schotse whisky
EUR29.5
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS