Gelimiteerde zeer rokerige whisky onderweg naar ons kikkerlandje

Nieuws
donderdag, 10 oktober 2024 om 7:00
berry bros shop exterior
Peat fans opgelet, want er komt later dit jaar een hele krachtige whisky uit die gelijktijdig soepel wordt om te drinken. Het betreft een nieuwe whisky van Berry Bros & Rudd en het is een gelimiteerde expressie.
Craft Spirits Company bestaat twee jaar en wordt dat gevierd met taart? Misschien wel. Maar één ding weten we zeker en dat is dat whisky de klok slaat. Zo komt er een speciale Clonakily Irish pot still whiskey op de markt, maar is ook een bijzondere expressie van Berry Bros & Rudd onderweg.
Laatstgenoemde is voor fans van rokerige whisky. Het gaat om een Williamson Laphroaig whisky en dan weten de whisky geeks wel wat hen te wachten staat, nietwaar?

Whisky heeft vatsterkte van meer 60,9 procent

Hoe zal de whisky gaan smaken, is uiteraard de vraag.
‘Het is een mooie rokerige whisky, op cask strength: 60,9%. Maar dat proeven we er niet aan af. Dat vind ik wel mooi. We hebben het laatst aan een panel laten proeven en gevraagd: “Wat vinden jullie ervan?” Ze zeiden allemaal dat als de whisky tegen 53% aan zou zitten, ze het ook zouden geloven.’
Riley van Eijkelenborg, eigenaar van Craft Spirts Company..
Net als de speciale fles van Clonakilty die op de markt wordt gebracht, wordt de nieuwe Berry Bros & Rudd ook tijdens The Art of Drinks gepresenteerd aan de consument. Dat gebeurt tijdens The Art of Drinks in Amsterdam.

Een gelimiteerde expressie

De whisky komt gelimiteerd uit: slechts 292 flessen. De vraagprijs wordt 119,99 euro. De Schotse godendrank heeft eerst gerijpt in ex-bourbon en daarna twee jaar in een moscatalvat.
Meer weten over Berry Bros & Rudd? Lees dan ook ons achtergrondverhaal: Berry Bros & Rudd: van Londense kruidenierszaak tot gerenommeerd onafhankelijke bottelaar.
En in dit overzicht zie je wat er nog meer over deze onafhankelijke bottelaar geschreven hebben.
The Art of Drinks vindt dit jaar op 26 oktober plaats. De locatie is verschoven van de Gashouder Westergas naar de Kromhouthal.

POPULAIR NIEUWS