Glen Scotia onthult Campbeltown Malt Festival 2024 single malt whisky

Nieuws
vrijdag, 26 april 2024 om 8:00
glen scotia campbeltown malt festival single malt 2024 1
Het Campbeltown Malts Festival 2024 staat voor de deur en dat betekent tussen 20 en 25 mei een week lang feest in de whiskyregio. Ter ere van het jaarlijkse festival is er een speciale whisky uitgebracht. Glen Scotia heeft namelijk de Campbeltown 2024 single malt whisky onthuld.
De Glen Scotia Distillery heeft dit jaar gekozen voor een whisky die net wat jonger is dan de 11 jaar oude drank die afgelopen jaar rondom het festival uitkwam. Dit jaar heeft de Schotse stokerij besloten om een limited edition single malt whisky van negen jaar oud voor het festival te bottelen.
De Campbeltown Malts Festival 2024 edition is een gelimiteerde botteling die gestookt is van ongepelde mout. De whisky heeft na de initiële rijping in first fill ex-bourbonvaten een finish in Fino sherryvaten gekregen. Daarna is de drank gebotteld op vatsterkte van 56,2 procent alcohol by volume (ABV).

Wat is de Glen Scotia Campbeltown Malts Festival 2024 single malt whisky?

Voor de tasting notes heeft de Glen Scotia Distillery een bekende uit de industrie ingeschakeld. Whiskyschrijver Charles MacLean heeft de whisky uitgebreid geproefd en heeft onderstaande tasting notes opgeschreven:
Neus: Fris en bloemig.
Smaak: Limoen, citrus, wit boomgaardfruit en kruiden van eikenhout.
Afdronk: Lang en droog met een subtiele maritieme ziltheid.
De gelimiteerde Glen Scotia Campbeltown Malts Festival 2023 single malt expressie is nu te koop via de website van de distilleerderij. De adviesverkoopprijs van een fles is 65 pond (omgerekend ongeveer 75 euro). De whisky is online ook al op verschillende plekken opgedoken. Wat de oplage van de botteling is, is niet bekendgemaakt.
Of andere distilleerderijen in Campbeltown ook nog met een eigen festivalbotteling komen, is niet bekendgemaakt. Wel is al bekend dat Cadenhead een Warehouse tasting zal geven, net als de Springbank Distillery en de Glengyle. Deze laatste is bekend van de Kilkerran whisky.
Foto: Glen Scotia

POPULAIR NIEUWS