GlenDronach releast een nieuwe cask strength single malt whisky

Nieuws
zondag, 16 april 2023 om 10:00
glendronach
De Schotse Glendronach distilleerderij heeft haar twaalfde batch van Glendronach Cask Strength single malt whisky aangekondigd. Master Blender Rachel Barrie selecteerde voor deze batch met de hand Pedro Ximénez en Oloroso Sherry vaten uit Andalusië, Spanje.
De GlenDronach Cask Strength Batch 12 wordt, zoals zijn voorganger, zonder leeftijdsstatement uitgebracht. De whisky is gebotteld op vatsterkte, in dit geval op 58,2 procent alcohol. Berrie meldt het volgende over de whisky:
‘De nieuwe cask strength whisky biedt kenners een diep inzicht in het kenmerkende karakter van de distilleerderij, door te bottelen op de natuurlijke vatsterkte van de whisky, zoals gebruikelijk was voor de eeuwwisseling van de 20e eeuw. Voeg een paar druppels water toe om de vloeistof te openen en een cornucopia aan smaken te onthullen.’

GlenDronach Cask Strength Batch 12 tasting notes

De smaken die vrij komen als je met water aan de slag gaat zijn die van rijke mokka, fruittaarts met rozijnen en crème brûlée. Deze smaken zijn onderdeel van de tasting notes van de whisky, maar komen nog meer naar voren als je de drank ‘opent’ met een paar druppels water.
De volledige tasting notes van GlenDronach Cask Strength Batch 12 zijn als volgt:
Kleur: een donkere bronzen kleur
Neus: tonen van mokka, cappuccino, sinaasappel, fruittaart met rozijnen, kersenlikeur en sandelhout
Smaak: tonen van kruiden, donkere chocolade, sinaasappelschil, geroosterde amandel en gekristalliseerde gember
Over de afdronk van GlenDronach Cask Strength Batch 12 wordt niets gemeld door de distilleerder. Gezien de vorige GlenDronach Cask Strength batches nogal uiteen lopen wat betreft de afdronk, kunnen we daar niks over melden.
Gelukkig kun je de afdronk van de Glendronach Cask Strength Batch 12 al snel zelf gaan ontdekken. De whisky komt namelijk later deze maand al in de schappen terecht. GlenDronach meldt dat de whisky bij gespecialiseerde retailers te koop zal zijn. Voor welke Nederlandse winkels dat geldt is nog niet bekend.