Writers' Tears onthult 13e editie Cask Strength whiskey

Nieuws
donderdag, 09 maart 2023 om 11:00
writers tears
Writers’ Tears heeft de 13e editie van haar Vintage Cask Strength botteling uitgebracht. Het is de 2023 editie van de whiskey en een gelimiteerde editie, dus als je hem wil hebben moet je er snel bij zijn!
Het Ierse whiskeymerk Writers’ Tears is alweer toe aan de 13e editie van haar Vintage Cask Strength whiskey. De gelimiteerde editie is drievoudig gedistilleerd en op vatsterkte (54,8 procent ABV) de fles in gegaan. Het is een mix van een gerijpte pot still en single malt whiskey die gerijpt heeft in Amerikaanse eikenhouten bourbonvaten.
Bernard Walsh, bedenker en mede-oprichter van Writers’ Tears vertelt het volgende over de whiskey: ‘Wat zeldzaam is, is prachtig en drievoudig gedistilleerde whisky op vatsterkte is precies dat. Zeldzamer nog, uniek in feite, is een premium blend van gerijpte single pot still, prachtig uitgebalanceerd door gerijpte single malt.’

Writers’ Tears Cask Strength whiskey gelimiteerd verkrijgbaar

Deze 13e editie van de Writers’ Tears whiskey is er geen die in de standaard schappen terecht komt. De drank zal gelimiteerd verkrijgbaar zijn in een oplage van 8700 flessen wereldwijd. Elke fles is individueel genummerd en draagt de handtekening van de maker van Walsh.
De tasting notes zijn als volgt:
Neus: ‘zoete aroma's van crème karamel en wilde honing
Smaak: ‘smaken van gezouten karamel gedoopte amandelen, zoete bloemige noten, geroosterde hazelnoten’
Afdronk: ‘geroosterd eikenhout en gemberkruid’
Writers’ Tears verspreidt 1800 flessen in de Verenigde Staten en de overige 6900 flessen gaan naar onder andere Canada, Ierland, Frankrijk, Het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Azië. Of de whiskey in Nederland bij bijvoorbeeld speciaalzaken als Monk Whisky in Groningen verkrijgbaar zal zijn, is onbekend.
Je ziet steeds vaker gelimiteerde edities van whiskeys voorbij komen, ook in Nederland. Zo onthulde Twentse Lef onlangs nog haar Second Edition whisky en is er een hele serie gelimiteerde flessen rondom MacBeth in aantocht.