Glenfarclas onthult millennium whisky in reeks limited editions

Nieuws
woensdag, 11 september 2024 om 17:00
glenfarclas decanter series whisky
Glenfarclas heeft een nieuwe botteling in haar jaarlijkse whiskyserie onthuld. De fles is de derde in de reeks en bevat een 24 jaar oude single malt whisky. Dat meldt The Spirits Business.
De gelimiteerde Glenfarclas single malt whisky volgt na twee eerdere releases uit bijzondere vaten. Dit zijn een 25 jaar oude cask strength expressie en een 20 jaar oude drank uit een port pipe.
Dit keer is er een bijzondere datum in de spotlight gezet, namelijk de eerste dag van het millennium, 1 januari 2000.

Gericht op verzamelaars

De reeks met limited editions is gericht op verzamelaars meldt Peter Donnelly, spirits director van Pol Roger Portfolio (de distributeur van Glenfarclas in het Verenigd Koninkrijk). De set bevat bijzondere en oude single malt bottelingen die tegen een ‘betaalbare verzamelaarsprijs’ aan te schaffen zijn.
De whiskyreeks krijgt de komende twee jaar nog bottelingen en is daarna compleet. Voor verzamelaars die de set helemaal hebben, volgt er in het laatste jaar nog een mooie verrassing vertelt Donnelly.

Wat is de Glenfarclas 24 Years Old Decanter Series whisky?

Wat voor vat er precies op die datum gevuld is door Glenfarclas is niet vermeld, maar wel dat het om vat nummer 12 gaat. Dit vat is gevuld door John Grant, de huidige voorzitter van de distilleerderij.
Uiteindelijk is de whisky op 24-jarige leeftijd gebotteld op een alcoholpercentage van 47,4 procent alcohol by volume (ABV). De tasting notes zijn nog niet bekendgemaakt
De oplage bevat in elk geval slechts 600 flessen voor het Verenigd Koninkrijk, maar op de fles staat een totaal aantal van 800 exemplaren aangegeven. Elk exemplaar zit in een Glencairn kristallen karaf en wordt in een luxe kist geleverd.
Naar welke markten de overige flessen gaan, is niet onthuld. De prijs per fles ligt tussen de 450 en 550 pond (omgerekend tussen de 530 en 650 euro).
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2 Image
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS