Glenfarclas Trinity Vintage Series afgetrapt met sherry whisky uit 2012

Nieuws
zondag, 22 september 2024 om 15:00
glenfarclas trinity vintage 2012 single malt whisky
De Speyside distilleerderij met de bekende rode deur heeft een nieuwe whiskyreeks afgetrapt: de Glenfarclas Trinity Vintage Series. De eerste expressie is een single malt whisky uit 2012, een drank die volledig gerijpt heeft in oloroso sherryvaten.
De Glenfarclas Trinity Vintage Series richt zich op drie steunpilaren van de distilleerderij: de sherryvaten, de direct opgestookte ketels en de dunnage warehouses. Het zijn deze drie elementen die een Glenfarclas whisky identificeren. Toepasselijk genoeg komen er drie bottelingen uit in de Trinity Vintage Series, waarvan nu de eerste bekend is: The Trinity Vintage Series – The Sherry Casks- Vintage 2012- Limited Edition No.1.

Een whisky met de focus op de invloed van sherryvaten

Zoals bij elke expressie is John L.S. Grant, voorzitter bij Glenfarclas, voor deze expressie de magazijnen in gedoken om de whisky met de hand te selecteren. Hij kwam terug met een vat van de José y Miguel Martín bodega met een oude whisky.
De spirit voor de single malt is in 2012 gestookt volgens traditionele distillatiemethoden. Daarna is deze exclusief in oloroso sherryvaten gerijpt. De 12 jaar oude whisky heeft hierdoor een vol en intens karakter gekregen.

Wat is de The Trinity Vintage Series – The Sherry Casks- Vintage 2012- Limited Edition No.1 whisky?

De Glenfarclas is non chill filtered en zonder toevoegingen gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). De drank heeft onderstaande tasting notes:
  • Geur: Aroma’s van gedroogd fruit, pure chocolade, noten, begeleid door subtiele kruidige tonen van kaneel en nootmuskaat. 
  • Smaak: Volle smaak van sherrytonen, rozijnen, toffee en hints van leer en eikenhout. Daarnaast een vleugje citrusfruit. 
  • Afdronk: Lang en warm met tonen van sherry, donker fruit en een subtiele toon van eikenhout.
De whisky wordt in een rood blik geleverd. Hoewel het een limited edition betreft is niet duidelijk hoeveel flessen er gebotteld zijn. Wel is bekend dat de prijs van een fles rond de 60 euro ligt. Bij onze Duitse oosterburen is de Glenfarclas The Trinity Vintage Series – The Sherry Casks al te koop. Of de expressie ook in Nederlandse schappen terecht komt, is niet bekend.

Nog twee Glenfarclas single malt whisky’s in de reeks op komst

Glenfarclas heeft meteen duidelijk gemaakt dat er nog twee whisky’s in de reeks zullen verschijnen. Waar deze whisky zich op sherryvaten richt, zullen de andere twee flessen zich op de andere twee elementen rondom de distilleerderij richten.
De namen voor de whisky’s zijn respectievelijk The Direct Fired Stills en The Dunnage Warehouses. Wanneer de twee overige single malts uitkomen, is niet bekendgemaakt.
Single malt en blended whisky Image
Single malt en blended whisky
EUR12
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS