Glenfiddich lanceert Archive Collection 1987

Nieuws
woensdag, 03 mei 2023 om 11:00
glenfiddich archival collection 1987
Glenfiddich heeft de nieuwste release in de Glenfiddich Archive Collection uit de doeken gedaan. De nieuwe whisky neemt ons mee naar 1987 en heet toepasselijk Glenfiddich Archive Collection 1987.
Elk jaar komt er een nieuwe release in de Glenfiddich Archive Collection. Dit jaar is dat Glenfiddich Archive Collection 1987. Een whisky die op een bijzondere dag het vat in is gegaan. De drank ging namelijk op kerstdag 1987 in een American oak refill hogshead van de familie Grant. 35 jaar later is de drank gebotteld op 53,7 procent ABV.
De drank heeft volgens Glenfiddich ‘tonen van rijpe peer, Granny Smith appels, delicate gesponnen suiker, knapperige fruitsalade en langzaam gepocheerde peren, een perfecte balans van fris, kleverig en gekruid.‘ De opbrengst van de hogshead zorgt ervoor dat deze Glenfiddich zeer gelimiteerd is. Er zijn slechts 75 flessen te koop van de Glenfiddich Archive Collection 1987. Deze zijn bij de Distillery Boutique in Dufftown voor 3700 pond verkrijgbaar.

Wat is de Glenfiddich Archive Collection?

De Glenfiddich Archive Collection is afgelopen jaar onthuld met de aankondiging van drie releases waaronder de Glenfiddich Archive Collection 1987. Alle drie de flessen zijn releases afkomstig uit zeldzame familievaten die een moment eren uit de pakhuizen van de Glenfiddich distilleerderij in Dufftown en zijn beperkt verkrijgbaar op specifieke plekken in de wereld.
De 1987 release eert de eerste mijlpaal van het eeuwfeest van de distilleerderij. Daarmee is dit een zogeheten centennial whisky. De andere twee whisky’s die in de serie onthuld zijn, zijn de Glenfiddich Archive Collection 1973 en 1984.
De 1984 fles is exclusief in Taiwan en China uitgekomen en heeft gerijpt in een sherry eikenhouten butt. Deze whisky is het vat in gegaan op 27 maart 1984, werd uiteindelijk op 52,1 procent ABV gebotteld en kost 4600 pond. De whisky heeft aroma’s van karamel met wat sherrytonen van het vat en op de tong smaken van drop, kruiden en hout met een droge afdronk.
De Glenfiddich Archive Collection 1973 whisky is exclusief voor het Verenigd Koninkrijk. Deze whisky heeft gerijpt in een refill Amerikaans eikenhouten vat en is gebotteld op 42,9 procent ABV. Het is de duurste release uit de serie met een prijs van 33500 pond. De whisky heeft naar verluidt tasting notes met aroma’s van kauwgom, zoete wijn en wat karamel, met op de tong smaken van onder andere kauwgom en boomgaardfruit.
Deze laatste smaak vind je ook in de Glenfiddich Orchard Experiment whisky terug.