Highland Park breidt Single Cask Series uit met 18-jaar oude whisky

Nieuws
door Monkey
maandag, 04 september 2023 om 18:00
highland park london edition no01
Highland Park heeft een nieuwe expressie in de Single Cask Series uitgebracht. Het betreft een 18-jarige single malt whisky die Londen eert. De whisky heeft dan ook de toepasselijke naam de Highland Park 18 Years Old London Edition gekregen.
Highland Park heeft de nieuwe expressie al in 2002 gedistilleerd, waarna de spirit in speciaal uitgekozen vaten gegaan is. Voor de Single Cask Series whisky duikt Gordon Motion, meester-whiskymaker bij de Orkney distilleerderij, elke keer het magazijn in. Hij vertelt hierover dat hij dan zoekt naar uitzonderlijke vaten met een uniek aroma, een geweldig karakter of de complexe balans die Highland Park whisky rijk is.
Dat is in het geval van de Highland Park 18 Year Old London Edition niet anders geweest. Motion heeft voor deze expressie een refill sherryvat van Europees eikenhout uit het magazijn gehaald. Dit vat bevatte volgens de meesterdistilleerder een heel specifiek huwelijk van verschillende smaken.

Wat mag je van de Highland Park 18 Year Old London Edition verwachten?

Dit vat heeft de whisky een natuurlijk lichtgouden kleur gegeven. Wat betreft het huwelijk van smaken dat Motion beschreef, zijn dit de tasting notes die Highland Park aan de London Edition geeft:
Neus: Vanille, verse Galia meloen, eikenhout, nootmuskaat en lichte hints van turf.
Smaak: Peren, anijs, rijk cederhout en zachte tonen van turf.
Afdronk: Lang met zoete specerijen en een houtachtig karakter.
De whisky is op 58,5 procent ABV vatsterkte gebotteld. Dit is een bewuste keuze meldt Motion. De distilleerder wil zo whiskyliefhebbers aanmoedigen om ‘te experimenteren met water en ijs om de gewenste drinksterkte en smaak te bereiken’.
Als je een fles wilt bemachtigen, kun je vanaf 11 september terecht bij de distilleerderij en speciaalzaken in het Verenigd Koninkrijk. De Highland Park 18 Year Old London Edition kent een oplage van 642 flessen die een adviesverkoopprijs van 390 pond hebben (omgerekend ongeveer 420 euro).
Een paar maanden geleden breidde Highland Park zijn Cask Strength whiskyreeks nog uit met een nieuwe expressie. Daarover lees je in dit artikel alles.
Circle It, Whisky Facts (Whiskey), Word Search, Puzzle Book Image
Circle It, Whisky Facts (Whiskey), Word Search, Puzzle Book
EUR11.99
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Highland Park.

POPULAIR NIEUWS