Hoe whiskey ineens kort centraal staat tijdens Ziggodome concerten van Kane

Nieuws
maandag, 10 juni 2024 om 7:00
jack daniels american single malt
Het zit erop: de Nederlandse rockband Kane speelde vijf keer de Ziggodome plat? En hoe? Met passie en plezier. Al was het maar voor luttele seconden, ineens knalde er whiskey uit de speaker.
Wie naar één van de Ziggodome concerten is geweest, hoorde ergens halverwege de show de stem van Nico Brandsen door de speaker:

‘Wat ik nooit zal overslaan is een glaasje Jack Daniel’s voordat we het podium opgaan. Dat is gewoon om het bovenste laagje van de realiteit eraf te halen.’

- Nico Brandsen

Brandsen was jarenlang de toetsenist van Kane, maar ook van andere namen als Ilse DeLange, Anouk, Van Dik Hout en Golden Earring. Afgelopen januari overleed hij op veel te jonge leeftijd. Hij werd slechts 63 jaar.

Jack Daniel's en Kane

Tijdens de concertreeks van Kane werd de legende dus even kort in de spotlight gezet, waarbij ineens Jack Daniel’s héél kort de show stal. Dat de rol van deze whiskey onderdeel was als Kane ritueel ontdekten we zelf al eerder.
Zo schreven we nog op 10 oktober vorig jaar dat we ontdekten hoe Dennis van Leeuwen in eerdere dagen van Kane regelmatig van de Amerikaanse godendrank wist te genieten voordat hij de bühne op moest. Woesthoff, de zanger, deed dat liever met Red Bull.

Sobere shows Kane in Ziggodome

We hebben het vermoeden dat de mannen van Kane nu niet meer zoveel whisky of whiskeys drinken als vroeger. Wat dat betreft waren de shows in de Ziggodome sober, letterlijk en figuurlijk. Het was een trip down to memory lane op een basic, maar goede manier.
Het derde concert werd afgelopen vrijdag nog live gestreamed door Videoland. Ook staat er een hele documentaire op van de band die ineens na jaren afwezigheid weer is samengekomen.
Benieuwd naar wat we allemaal over Jack Daniel’s hebben geschreven? Bekijk dan dit overzicht.

POPULAIR NIEUWS