Ligt de volgende whiskydistilleerderij van Schotland in een kasteel?

Nieuws
zondag, 09 juni 2024 om 15:00
castle inveraray
Misschien kunnen whiskyliefhebbers in de toekomst naar een kasteel waar whisky wordt gemaakt. Er liggen namelijk plannen om een nieuwe stokerij met een bezoekerscentrum te bouwen in Inveraray Castle, Schotland. De eigenaar is het bedrijf achter whiskymerk Clan Campbell, zo meldt The Spirits Business.
Stockt Spirits Group heeft hiervoor samen met Argyll Estates een bouwaanvraag ingediend bij de Argyll and Bute Council. De bouw van de nieuwe distilleerderij moet ongeveer 25 miljoen pond gaan kosten (omgerekend ongeveer 30 miljoen euro).
Jean-Christophe Coutures, chief executive van Stock Spirits Group, vertelt dat de distilleerderij blij is om in de buurt van het kasteel te mogen bouwen van de huidige eigenaar. De stokerij is een nieuwe mijlpaal in het verhaal van het whiskymerk Clan Campbell van Stock Spirits Group.

Nieuwe whiskymaker krijgt een flinke capaciteit

De nieuwe stokerij in Inveraray komt niet ín het kasteel, maar op het terrein ervan. De distilleerderij wordt ongeveer 950 vierkante meter groot. Tijdens de bouw zal er samengewerkt worden met lokale bedrijven en leveranciers. De ontwikkeling van het pand zal ongeveer 20 banen opleveren en wordt zoveel mogelijk milieuvriendelijk gedaan.
De distilleerderij moet uiteindelijk koolstofneutraal kunnen gaan opereren, zodat het milieu niet onnodig belast wordt. De capaciteit wordt vanaf dag één al flink: er wordt namelijk naar verwachting twee miljoen liter alcohol per jaar gestookt.

Stook van de eerste single malt whisky gepland voor 2027

Zodra de goedkeuring van Argyll en Bute er is, wil Stock Spirits beginnen met bouwen. Het bedrijf hoopt dat dit nog voor 2025 is, zodat er begin van dat jaar gebouwd kan worden.
Als alles volgens planning loopt kan er vervolgens voor het eerst gedistilleerd worden in 2027. De eerste officiële whisky zou dan al in 2030 een feit kunnen zijn, al is hierover nog niets gemeld.
In Campbeltown worden momenteel ook enkele nieuwe stokerijen gebouwd. Een daarvan is Witchburn Distillery,

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties