Whisky Names Explained: Compass Box Hedonism

Rubrieken
maandag, 11 maart 2024 om 15:00
compass box hedonism
Compass Box Hedonism is een blended single grain whisky uit de ‘Signature Serie.’ Wat deze Schotse whisky met het oude Griekenland te maken heeft, lees je in deze Whisky Names Explained: Compass Box Hedonism.

Spice Tree, Oak Cross of The Peat Monster

Heb je weleens een de kleurrijke en artistieke etiketten van Compass Box bewonderd? Het team van het Amerikaanse bedrijf brengt sinds de millenniumwisseling een verscheidenheid van, voornamelijk blended malt, whisky’s op de markt. Ondanks dat John Glaser, de oprichter van Compass Box, nu een ander pad bewandelt, brengt het bedrijf jaarlijks prachtige bottelingen uit. Er zijn meerdere series met ieder een eigen smaakprofiel die luisteren naar poëtische namen als ‘Spice Tree', 'Oak Cross’ of ‘The Peat Monster.’
Vandaag nemen we Compass Box Hedonism onder de loep. Deze serie bestaat uit blended grain whisky waarvan Compass Box de herkomst zo duidelijk als maar kan op de website presenteert. De naam Hedonism vindt zijn oorsprong in het oude Griekenland. Laten we snel een sprong terug in de tijd wagen.

Achilles, Odysseus en Socrates

De oude Griekse beschaving staat bekend om muzen en helden als Achilles en Odysseus, Goden die op de berg Olympus wonen en spannende verhalen uit de mythologie. Ook heeft het Griekse volk een groot aantal bekende filosofen voortgebracht, zoals Socrates, Plato of Aristoteles. In een tijd van relatieve welvaart en ontwikkeling, hielden de oude Grieken zich bezig met wetenschap, kunst en nadenken over het leven. Stoïcijns, sceptici en platonisch zijn enkele woorden die we overgehouden hebben aan de grote denkers en filosofische stromingen van toen.
Hedonisme is ook een woord dat dateert uit het tijdperk waarin de Grieken oppermachtig waren. Het is een filosofische stroming waar streven naar genot en geluk het hoogste levensdoel vormt. Dit zal je als whiskyliefhebber bekend voorkomen wanneer je na een drukke week een lekkere dram inschenkt of die ene bijzondere fles na lang wachten ‘plopt.’
In oud Griekenland zal het genot niet bestaan uit een glas van het levenswater, maar uit het genieten van poëzie, kunst, muziek of natuurlijk vleselijke lusten.

Genieten als een god

Compass Box Hedonism betekent genieten van een stijlvol etiket waar een afbeelding op staat van een vrouw die ook wel bekend staat als ‘The Muse.’ Het genot komt tot je via aroma’s en smaken van vanille, karamel, delicate fruitigheid en een vleugje kokos in de afdronk. Met deze whisky in het glas waan je jezelf op de berg Olympus tussen Goden als de Oppergod Zeus en Bacchus de God van de wijn. 
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.
Foto: Compass Box

POPULAIR NIEUWS