Deze whiskyveiling zet vrouwen in het zonnetje

Nieuws
donderdag, 07 maart 2024 om 12:00
whisky glass woman
Whisky Auctioneer heeft de handen ineen geslagen met OurWhiskyFoundation om een bijzondere whiskyveiling te organiseren. Er is namelijk een veiling in aantocht die geheel gewijd is aan vrouwen in whisky. De naam van de whiskycollectie die onder de hamer gaat is The Demeter Collection.
Stichting OurWhiskyFoundation wil met de veiling, die samenvalt met Women’s History Month, de aandacht vestigen op de inclusiviteit van vrouwen in de whisky-industrie. Ondanks dat de industrie aan het veranderen is, merkt de stichting dat er toch nog stereotypen en vooroordelen bestaan rondom vrouwen. Met The Demeter Collection willen zowel whisky Auctioneer als OurWhiskyFoundation dit beeld veranderen en de vrouwen in de industrie uitlichten.
Becky Paskin, oprichter van OurWhiskyFoundation, vertelt dat de naam van de collectie in de veiling niet uit de lucht komt vallen. Het is namelijk de Griekse godin van het graan, een onmisbaar element bij het stoken van het levenswater.

Uit welke whisky’s bestaat de The Demeter Collection veiling?

Joe Wilson, hoofdcurator en specialist gedistilleerde dranken bij Whisky Auctioneer, vertelt dat de The Demeter Collection bestaat uit een set van unieke en verzamelbare flessen. De gekozen whisky’s komen daarbij uit een reeks verschillende distilleerderijen.
‘Onze hoop is dat deze veiling niet alleen de aandacht zal trekken van liefhebbers en verzamelaars over de hele wereld om belangrijke fondsen te werven voor de OurWhisky Foundation, maar ook de huidige en toekomstige generaties van vrouwen in whisky zal inspireren.’
In totaal zijn er 18 kavels met daarin whisky’s die op de een of andere manier met vrouwen te maken hebben. Een van de hoogtepunten van de veiling is een 32 jaar oude House of Hazelwood, The Loch Sonate Collection en een 44 jaar oude The Dalmore whisky. Deze laatste is gemaakt om de 50ste verjaardag van Margaret Nicol, de blend controller van The Dalmore, te vieren.
Daarnaast is er een vat van de Cooper King Distillery uit York en een 20 jaar oude Ardbeg die gemaakt is door meesterblender Gillian Macdonald. Wij spraken de meesterblender afgelopen jaar in een exclusief interview. Daarin vertelde ze meer over cask finishing en vrouwen in de whisky-industrie.
De veiling loopt van 29 maart tot 8 april online op whiskyauctioneer.com. Alle opbrengst worden gedoneerd aan de OurWhiskyFoundation.

Poll

Foto: OurWhiskyFoundation

POPULAIR NIEUWS