Stichting Dutch Whiskyteers voegt nieuwe distilleerderij toe aan portfolio

Nieuws
maandag, 11 maart 2024 om 8:00
chaam distilleries
Nederland kent steeds meer Nederlandse whisky’s en die vinden ook hun weg naar het publiek. Zo heeft Stichting Dutch Whiskyteers nu een nieuwe Nederlandse partij toegevoegd aan de bedrijven om op festivals te promoten, namelijk Chaam Distilleries.
Chaam Distilleries bevindt zich in Noord-Brabant en is een relatief nieuwe speler op de markt. Het bedrijf is fan van het Bourgonische leven. Zo staat op LinkedIn: ‘Fijne mensen om je heen, samen eten. Daar hoort natuurlijk ook een lekker drankje bij.’
De distilleerderij is in 2018 opgericht en is sinds 2022 Certified Whisky Ambassador. Het bedrijf heeft inmiddels al meerdere whisky’s uitgebracht. Dit zijn ze op een rij:
  • The Distiller’s Choise
  • The Blender’s Choise
  • Lord Robert
  • Lord Patrick

'Gewoon zonder franje mooie whisky's maken'

Stichting Dutch Whiskyteers is een stichting gerund door Peter Ouwens en Lisette van Megen. Zij schenken diverse drams van Nederlandse distilleerderijen op whiskyfestivals. Ze zijn erg blij met de nieuwe distilleerderij, blijkt uit een exclusieve reactie aan Whisky Monkeys :
‘Wat Chaam Distilleries bijzonder voor ons maakt is dat het een kleine distilleerderij is met een Bourgondische inslag. Gewoon zonder franje mooie whisky’s maken. Daar houden wij van en zijn daarom ook blij dat ze met ons in zee gaan.’
Het levenswater zal dus geschonken worden op meerder festivals. Op de officiële website kun je vinden waar het duo allemaal aanwezig is.

Nederlandse whisky op festivals

Eerder hadden wij ook een interview met Stichting Dutch Whiskyteers. Daarin staat onder meer het volgende:
‘Het is de missie van Peter en Lisette om het prachtige Nederlandse drankje van zoveel mogelijk distilleerderijen in de markt te zetten en mensen te enthousiasmeren. Daarom staan ze het hele jaar door op whiskyfestivals met divers Nederlandse whisky’s en new make spirits. Zij hebben zin en tijd om het land af te reizen, terwijl veel Nederlandse distilleerderijen niet voortdurend zelf aanwezig kunnen zijn.’

Poll

Foto: Stichting Dutch Whiskyteers
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS