Ierse whiskey markt verplettert verwachtingen

Nieuws
dinsdag, 15 augustus 2023 om 13:00
mcconnells sherrycask2
De Ierse drank-industrie is bezig met een comeback. Dat geldt ook voor de markt in Ierse whiskey. De exportcijfers van de Ierse dranken verklapt namelijk dat de populariteit aan het stijgen is.
Dit blijkt uit de cijfers van The Irish Spirits Market Report 2022, gehouden door Drinks Ireland. In dit onderzoek is er onder andere gekeken naar de exportcijfers van Ierse whiskey. Deze cijfers onthullen dat er sprake is van een flinke groei. De export van drank uit Ierland is met maar liefst 17,3 procent gestegen ten opzichte van 2021. In dat jaar was er al sprake van een stijging van ruim 25 procent.
Cormac Healy, directeur van Drinks Ireland, vertelt dat het uitzonderlijk goed gaat met de export van Ierse dranken: ‘Er ontstaan nieuwe markten en het is prachtig om te zien dat het bewustzijn en de waardering voor de ongeëvenaarde kwaliteit van Ierse gedistilleerde dranken wereldwijd toeneemt.
De Ierse drank-industrie is met de stijging van afgelopen jaar niet alleen terug naar het niveau van voor de pandemie geklommen, maar hier overheen gegaan. In Ierland zelf is er ook een stijging te zien van ongeveer zes procent.

Hoe zit het met de export van Ierse whiskey?

De Ierse godendrank is in eigen land ongekend populair, maar daarbuiten neemt ook de interesse steeds meer toe. De whiskey export steeg namelijk met 8,6 procent, waarbij de drie belangrijkste afnemers de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Polen zijn. Duitsland stond eerst op de derde plek van afnemers, maar is door Polen van die plek verstoten.
Onlangs spraken we Sarah Kennedy van McConnell’s Irish Whisky in een exclusief interview. Zij vertelde toen al meer over Ierse whiskey van het merk. Toen we haar vroegen welk whiskyland we in de gaten moesten houden, antwoordde ze Noord-Ierland. Ook vertelde ze dat het toerisme en de horeca in Belfast ontzettend in opkomst zijn.
Whiskey glazen set whiskyglas: 2 stuks edele rum tumbler wijnglazen zonder steel mannen papa Scotch Vodka Bourbon Irish Single Rye Malt Whiskey Gin Tonic Cocktail Image
Whiskey glazen set whiskyglas: 2 stuks edele rum tumbler wijnglazen zonder steel mannen papa Scotch Vodka Bourbon Irish Single Rye Malt Whiskey Gin Tonic Cocktail
EUR69
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS