Nieuwe Rosebank Revival Series afgetrapt met exclusieve whisky

Nieuws
dinsdag, 15 augustus 2023 om 11:00
rosebank
Nu de Rosebank Distillery weer tot leven gewekt is, is het tijd om de distilleerderij meteen een hart onder de riem te steken. Ian Macleod Distillers, de eigenaar van Rosebank, heeft een nieuwe serie bottelingen aangekondigd van de oude stokerij. En daar is nu de eerste van uitgebracht.
De Rosebank 30 Year Old whisky trapt de Rosebank Revival-serie af. Het is de eerste van in totaal zes flessen die de Revival serie zal krijgen. Daarom draagt deze fles ook de toepasselijke naam ‘Chapter One’. De whisky is in 1993 het vat in gegaan en dit jaar gebotteld op 49 procent ABV.

Eerste Rosebank Revival whisky slaat Europa over

De nieuwe Rosebank whiskyserie begint met een fles die direct exclusief gebotteld is, in een gelimiteerde oplage. De Rosebank Revival Chapter One whisky komt namelijk exclusief naar Azië en er zijn slechts 800 flessen beschikbaar. 300 flessen daarvan zijn voor Taiwan. Daar dragen ze het prijskaartje van omgerekend 2500 euro per fles.
Ondanks dat deze Rosebank Revival whisky Europa overslaat, willen we jullie de tasting notes niet onthouden:
Neus: Een bloemige aroma gevolgd door gesmolten room en een subtiele hint van nootmuskaat, fudge en munt.
Smaak: Licht met bloemige tonen, bessen en siroop, gevolgd door een aroma van gerijpt eikenhout.
Afdronk: De bloemige smaak houdt aan, terwijl tonen van citrus en citroenschil voorbij komen.
Of de volgende releases van de Rosebank Revival Series whisky ook naar andere werelddelen zoals Europa komen, is niet bekendgemaakt. Daarnaast is niet onthuld wanneer we deze releases mogen verwachten.
Rosebank Distillery heeft onlangs de ketels weer aan gezet en de eerste nieuwe spirit gestookt. Voordat die drank uit de vaten de flessen in gaat, duurt nog wel een tijdje. Tot die tijd zullen we vermoedelijk vanuit Ian Macleod Distillers flessen blijven krijgen die nog in de oude Rosebank Distillery gestookt zijn.
Glencairn 4 set Whiskyglazen - Kristal loodvrij - Made in Scotland Image
Glencairn 4 set Whiskyglazen - Kristal loodvrij - Made in Scotland
EUR23.9
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Rosebank

POPULAIR NIEUWS