Verkeersongeluk: rijder beweert fles whisky pas ná het ongeluk gedronken te hebben

Nieuws
zondag, 31 maart 2024 om 13:00
klapband
Opmerkelijk nieuws bij onze buren: een automobilist is gecrasht en de politie treft hem aan op de vluchtstrook met veel te veel alcohol in zijn bloed. De man beweert alleen dat de drank, een fles whisky, pas genuttigd is ná de crash.
Het is wellicht niet slim om een fles whisky in de auto te hebben liggen en die op te gaan drinken nadat je betrokken bent bij een verkeersongeval. Dat zou zomaar vraagtekens kunnen oproepen. Het overkwam iemand uit Waregem, waarover de politierechter binnenkort een oordeel mag vellen, zo meldt HLN.

Vraagtekens na aantreffen whisky

Is hij voor of na het ongeluk dronken geworden? En is die whiskyfles (waarvan het merk onbekend is) daarvoor of erna in het bloed gekropen?
Het gaat om een ongeluk dat gebeurd is in september vorig jaar. Daar kwam de politie een man met pech tegen op de vluchtstrook. Hij had een klapband. Dat is op zich niet zo vreemd, ware het niet dat de bestuurder waggelend uit de auto kwam en zichtbaar dronken was.

Man belde zelf de pechdienst

Hij had 2,28 promille alcohol in het bloed. Dat is niet het enige, want hij reed op een verboden tijdstip en met een voorlopig rijbewijs. Zijn advocaat Antoine Van Eeckhout zegt er het volgende over:
‘Alhoewel de agenten de indruk hadden dat hij dronken was, wezen de testen dat niet helemaal uit. Na het ongeval zette hij zich op de pechstrook, belde de pechdienst en dronk een halve fles whisky uit. Hij had dus niet met de auto gereden na het drinken van die whisky’
Het wachten is nu op het vonnis dat op 19 april wordt uitgesproken.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS