Ivan Menezes met pensioen: Crew is de nieuwe topvrouw van Diageo!

Nieuws
vrijdag, 31 maart 2023 om 13:00
ivan and debra diageo press release
Al bijna een decennium gaat drankgigant Diageo onder leiding van Ivan Menezes. Nu hij met pensioen gaat is het tijd voor een nieuw hoofd. Diageo krijgt voor het eerst een topvrouw, namelijk Debra Crew. De nieuwe topvrouw brengt een hele bak aan ervaring mee.
De drankgigant achter Johnnie Walker, Baileys, Smirnoff en nog veel meer sterke dranken neemt per 1 juli 2023 afscheid van topman Menezes, die op dezelfde datum het stokje overdraagt aan de 52-jarige Debra Crew. Hiermee komt de loopbaan van Menezes ten einde, maar wordt het volgende hoofdstuk van de indrukwekkende carrière van de huidige operationeel directrice ingeluid.
Crew heeft al vaker aan het roer gestaan van bedrijven, al zat hier geen whiskymerk bij. Zo leidde ze ooit British American Tobacco, de sigarettenfabrikant achter onder andere Lucky Strike, Pall Mall, PepsiCo, het bedrijf achter 7-Up, Doritos, Pepsi en Lays, en andere bedrijven. Daarnaast bevat haar Curriculum Vitae functies bij Nestlé, Mars en meer, naast het feit dat ze ooit diende in het Amerikaanse leger. Vanaf 1 juli komt daar dus een van de grootste sterkedrankenmerken ter wereld bij. En dat terwijl ze afgelopen jaar pas de functie als COO bij Diageo aangemeten kreeg.

Uitdagingen voor topvrouw Crew bij Diageo

Als Diageo topvrouw bereikt Crew een nieuwe mijlpaal. Ze krijgt er ook een heel aantal uitdagingen bij, waar haar kennis van de consumentenmarkt ingezet zal moeten worden. Het bedrijf, waaronder verschillende whiskymerken vallen, wil namelijk haar positie in de Verenigde Staten verstevigen. Met het sterke jaar dat Diageo (wereldwijd gezien) achter de rug heeft, krijgt Crew een goed uitgangspunt om stappen te maken.
De nieuwe topvrouw is klaar voor haar uitdaging in juli: 'Ik richt me op het voortzetten van Diageo's buitengewone staat van dienst in het bouwen van toonaangevende merken en het versterken van onze reputatie als een van de meest verantwoordelijke bedrijven in wat volgens mij de meest opwindende categorie consumentenproducten is. Het is een ongelooflijk voorrecht om Diageo door de volgende fase van zijn ontwikkeling te leiden.'
Ze moet wel het vertrouwen van de medewerkers zien te winnen en bovendien de kosteninflatie bij het bedrijf onder controle houden. Dat laatste kan nog een uitdaging worden, gezien in Schotland het een en ander gaat veranderen rondom accijnzen op bijvoorbeeld whisky. De belangrijkste taak van Crew is uiteindelijk ervoor te zorgen dat consumenten de dranken van Diageo gaan kopen.
Beeld: Diageo press release