James Nesbitt en Hinch Distillery onthullen nieuwe whiskey

Nieuws
vrijdag, 15 maart 2024 om 12:00
hinch 15yo oloroso
De Hinch Distillery in Belfast heeft haar nieuwste whiskey onthuld. Het gaat om de 15 Year Old Oloroso Sherry Cask Finished Irish Whiskey. Deze whiskey is onthuld door James Nesbitt tijdens een evenement
Ook is de Irish whiskey door de distilleerderij via een video op social media uit de doeken gedaan. Later kwam er nog een serie foto’s online die meer vertelt over de nieuwe whiskey en haar koker. Hieronder vind je de Instagram post van de distilleerderij.

Hinch 15 Year Old Oloroso Sherry Cask Finished Irish Whiskey tasting notes

De whiskey uit Belfast bestaat uit twee verschillende delen. Het eerste deel is een malt whiskey. Deze heeft gerijpt in verschillende ex-bourbon vaten en is vervolgens een jaar lang in Oloroso sherryvaten gegaan. Het tweede deel is een graanwhiskey die in ex-bourbonvaten gerijpt heeft. Daarna is deze vloeistof in Oloroso hogsheads gegaan. Uiteindelijk is het geheel gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV).
Dit zijn de tasting notes van de nieuwe Hinch 15 Year Old Oloroso Sherry Cask Finished Irish Whiskey:
Geur: Een harmonieuze mix van aroma's van verkoold eikenhout en pear drops gecombineerd met de kruidige en fruitige tonen van de Ierse whiskey.
Smaak: Een complexe mix van gedroogd fruit, warme houtkruiden, geroosterde tonen die doen denken aan een knetterend vuur en hints van gekonfijte sinaasappel.
Afdronk: Lang met zoete tonen van rijpe bessen en een prikkelende kruidigheid.
De nieuwe Hinch Whiskey is in gelimiteerde oplage verkrijgbaar. Bij de Ierse distilleerderij staat een adviesverkoopprijs van 65 pond (omgerekend ongeveer 76 euro) aangegeven. Of de expressie ook naar Nederlandse verkooppunten komt is niet aangegeven.
Foto: Hinch Distillery
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS