The Hobbit acteur stapt in de whiskeywereld om 'rijke erfgoed' te promoten

Nieuws
zaterdag, 06 januari 2024 om 15:00
hinch whiskey
James Nesbitt, de Noord-Ierse acteur die onder andere bekend is om zijn rol als Bofur de dwerg in The Hobbit, stapt in de wereld van whiskey.
Hij heeft de handen ineen geslagen met een distilleerderij die onder andere whiskey en gin maakt.
Het gaat om de Ierse Hinch Distillery in County Down. De stokerij is in 2019 opgericht en heeft inmiddels verschillende expressies uitgebracht. Sterker nog, de distilleerderij levert al aan meer dan 30 landen. Samen met Nesbitt gaat Hinch Distillery nu aan de slag om het ‘rijke erfgoed’ van Noord-Ierland te promoten.

The Hobbit acteur voor bekendheid

Dr. Terry Cross, de oprichter van de Noord-Ierse distilleerderij, vertelt dat hij erg blij is met de komst van James Nesbitt. Hij vertelt dat de passie die de acteur voor het vak van whisky maken heeft, perfect aansluit bij de waarden van Hinch. Het partnerschap gaat dan ook over een gedeelde passie en visie volgens Cross.
Nesbitt vertelt op zijn beurt dat hij de toewijding van de distilleerderij bewondert. Hij vindt het dan ook geweldig om met de distilleerderij samen te werken om het whiskeymerk breder op de kaart te zetten. ‘Dit partnerschap is een kans om het beste van onze regio en haar iconische merken te vieren.’
De acteur zal vooral zijn bekendheid inzetten om Hinch Whiskey breder bekend te maken. De Noord-Ierse acteur is niet alleen bekend van zijn rol in The Hobbit, maar speelde ook in de Britse tv-shows Cold Feet, Murphy’s Law en de miniserie Jekyll. Voor deze laatste is hij genomineerd voor een Golden Globe.
Naast Hinch zijn er de afgelopen tijd meer acteurs de whisky-industrie in gestapt. Zo werkt Jean Claude van Damme met een distilleerderij en is onlangs bekend geworden dat Ricky Gervais met een whiskymerk werkt. Ook Peaky Blinders acteur Cillian Murphy mengt zich tegenwoordig in de whisky.

POPULAIR NIEUWS