Japanse distilleerderij onthult zeer gelimiteerde inaugurele single malt whisky

Nieuws
zaterdag, 06 juli 2024 om 12:00
ontake the fist japanese single malt whisky
De Ontake Distillery in Japan heeft haar eerste whisky uitgebracht. De stokerij heeft de single malt expressie de toepasselijke naam Ontake Japanese Single Malt ‘The First’ Sherry Cask whisky meegegeven.
De Mitake distilleerderij heeft voor de inaugurele whisky gebruik gemaakt van zuiver water uit de heuvels van Kagoshima. Hiermee is in twee moderne pot stills een spirit gestookt van twee-rijige gerstkorrels en een eigen geteelde gistsoort.
De new make spirit voor de Japanse whisky is vervolgens de vaten in gegaan voor een rijping. Er zijn oudere first fill solera sherry butts gebruikt, maar het is niet bekend hoe lang de drank daarin heeft mogen rusten. Er is namelijk geen leeftijdsaanduiding aanwezig.

Wat is de Ontake Japanese Single Malt ‘The First’ Sherry Cask Whisky?

De whisky heeft door zijn rijping in de sherryvaten een zuivere en zachte smaak gekregen. De tasting notes van de Japanse godendrank zijn als volgt:
  • Neus: Pruimenmousse, Gedroogde rozijnen, kaneel en citroen.
  • Smaak: Rijk en zoet met gedroogd fruit, hazelnoot, perencompote, abrikoos en lichte kruiden.
  • Afdronk: Warm en aanhoudend met chocolade en een elegante zoet- en bitterheid.
De nieuwe Japanse whisky is na de rijping gebotteld op 43 procent alcohol by volume (ABV). De fles is voorzien van een label dat een stans heeft van Japanse tekens die het woord Ontake spellen. Daarnaast is er op het label een bloemig motief te zien.
De Ontake whiskyfles wordt geleverd in een houten kistje met daarop de silhouet van de gelijknamige vulkaan. Aan de binnenkant van het kistje staat de tekst ‘Have a Great Time with Ontake’.

Zeer gelimiteerde Japanse whisky

De Ontake whisky is niet in een hele grote oplage gebotteld. Dit maakt de whisky een limited edition die ook in ons land beperkt leverbaar is. Waar de flessen precies te vinden zijn, is niet bekendgemaakt. De adviesverkoopprijs van een fles is op de website van de distilleerderij 14300 yen (omgerekend ongeveer 82 euro).
Whisky Japan Image
Whisky Japan
EUR25.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties