Nieuwe Japanse single malt whisky met een finish in vaten van typisch Japans drankje

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 21 juni 2024 om 8:00
kanosuke water single malt whisky
De Japanse Kanosuke Distillery heeft een nieuwe single malt whisky aangekondigd. Het gaat om de derde expressie in de Artist Edition serie. Net als zijn voorgangers is de nieuwe fles samen met een artiest gemaakt en wordt de derde van de Vijf Elementen aangedaan.
De eerdere flessen in de Artist Edition Serie deden de elementen ‘Hout’ en ‘Vuur’ aan. Voor deze nieuwe Japanse single malt is het tijd voor het element ‘Water’. De artiest die dit tot leven mocht brengen op de fles is Yukihito Kanai.
Hij bezocht de distilleerderij en besloot om het uitzicht vanuit het gebouw op het strand te gebruiken voor de fles om zo het water van de Oost-Chinese zee te laten zien.
Wat betreft de whisky zelf heeft de Japanse distilleerderij een aantal bijzondere elementen geselecteerd.

Wat is de Kanosuke Artist Edition 3 single malt whisky?

De whisky heeft namelijk gerijpt in een pakhuis op een kleine heuvel die aan de noordelijke kant van de distilleerderij ligt. Dit pakhuis ligt op een punt waar de zeewind een grotere impact heeft op de rijpende spirit.
De whisky heeft naast de locatie. waar de spirit gerijpt heeft. nog een speciaal element. De drank is namelijk afgewerkt in Amami Kokuto Shochu vaten. Door een mix van ex-bourbonvaten en rode wijnvaten te gebruiken bij de rijping en daarna voor een typische Japanse drank te kiezen.
  • Neus: Passiefruit, banaan, karamel en zwarte thee. 
  • Smaak: Bruine suiker, honing, zoete gember. 
  • Afdronk: Rijke bruine suiker met een vleugje rook.
De Kanosuke Artist Edition 3 single malt whisky is gebotteld op 50 procent alcohol by volume (ABV). De fles komt in een gelimiteerde oplage van 5844 flessen uit. De fles is al vooruit te bestellen bij Mizunara the Shop voor 229,87 euro. Of de single malt ook naar ons kikkerlandje komt is niet bekendgemaakt.
Proeverij dop voor GLENCAIRN glas - Glencairn Crystal Scotland Image
Proeverij dop voor GLENCAIRN glas - Glencairn Crystal Scotland
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties