J.D. William’s Whisky Distillery in Amsterdam Noord start crowdfunding

Nieuws
zondag, 20 oktober 2024 om 12:00
whiskyglass
De J.D. William’s Bar in het centrum van Amsterdam bestaat niet meer. Daarvoor in de plaats is J.D. William’s Whisky Distillery in Amsterdam Noord gekomen. Eigenaren Daniel en Michelle Watts vragen nu financiële steun en zijn een crowdfunding gestart.
Nederland heeft er een nieuwe distilleerderij bij. J.D. William’s Whisky Distillery in Amsterdam Noord. Hier moet de droom gerealiseerd worden van Daniel en Michelle Watts om J.D. William’s Whisky op de markt te brengen. Hoe kan dat beter dan een roggewhisky produceren, gezien hun roots in de Verenigde Staten liggen?
Whiskey Tasting Journal Bourbon & Rye Image
Whiskey Tasting Journal Bourbon & Rye
EUR13
Op voorraad
Koop op bol.

De droom: J.D. William’s Whisky Distillery in Amsterdam Noord 

Een ruimte is al gevonden in Amsterdam, maar om de droom te verwezenlijken is er nog wat geld nodig en daarom is er een crowdfunding gestart.
Op de officiële crowfundingpagina staat het volgende:
Hoewel de whiskybar een uiting was van hun liefde voor whisky, was er altijd die drive en motivatie om een spirit te creëren waar ze allebei van hielden. Daniels grootvaders familie aan moeders kant waren moonshiners tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten. En aan zijn vaders kant zijn zijn ooms nog steeds bezig met distilleren en maken ze hun eigen huisbrandewijn.

Wie zijn Michelle en Daniel Watts?

Michelle en Daniel Watts zijn expats uit De Verenigde Staten. In 2014 openden zij de whiskybar J.D. William’s in Amsterdam, wat jarenlang een geliefde plek was om te komen. Al kenden ze ook dalen door covid, zoals te lezen is in ons exclusieve interview met Daniel Watts.

Waarvoor is er crowdfunding nodig?

Er is geld nodig om granen, gist en producten te kopen, maar ook om een eigen proefruimte te kunnen openen. Er zijn twee verschillende bedragen vastgesteld om binnen te halen, 100.000 en 200.000. Wat het duo voor ogen heeft, kun je in detail vinden op de officiële pagina.
Ook staat daar wat je allemaal terugkrijgt als je investeert, waarbij je al kunt instappen voor 250 euro.