De Glenfiddich 31 Years Grand Chateau kun je op een paar plekken kopen in Nederland

Nieuws
donderdag, 17 oktober 2024 om 7:00
glenfiddich mr andre grand chateau 3yo single malt whisky 1
Onlangs werd de luxe whisky Glenfiddich 31 Years Grand Chateau gepresenteerd in House of Whisky onder begeleiding van Tony van Rooijen, brand ambassador van Glenfiddich. Maar waar is deze premium whisky te koop?
House of Whisky is een speciale plek in Oss dat zich bevindt in Hotel de Naaldhof, een soort mancave, maar dan voor íédereen. Naast dat er zo’n 4500 flessen whisky te bewonderen zijn, wordt er ook dankbaar gebruik gemaakt van de locatie om bijzondere whisky’s te presenteren en te laten proeven.
Vorige week gebeurde dat dus met de Glenfiddich 31 Years Grand Chateau, een evenement waar Whisky Monkeys voor uitgenodigd was, maar helaas wegens omstandigheden niet bij aanwezig kon zijn.
Dat mag de pret niet drukken, want het is immers de godendrank waar het om draait. En die is natuurlijk gewoon uitgekomen.

Wat is de Glenfiddich 31 Years grand chateau?

Voor de 31-jarige whisky is gebruik gemaakt van speciale vaten. In eerste instantie heeft het levenswater gerijpt in Amerikaanse en Europese houtenvaten, maar daarna is er gebruik gemaakt van rode wijnvaten uit de Bordeau regio. Voor de Glenfiddich Distillery is dit dan ook een primeur.
Wat de tasting notes van de drank zijn, kun je lezen in ons eerder gepubliceerde artikel: Nieuwe 31-jarige Glenfiddich single malt whisky bevat een primeur voor de distilleerderij.

Waar is de whisky te koop?

De nieuwe whisky van Glenfiddich wordt op meerdere plekken te koop aangeboden. Zo kun je de drank vinden bij onder andere Drankdozijn, Gevo Slijterij en bij Topdrinks. De laagste prijs ligt nu op 1795 euro bij Gevo Slijterij.
Fun fact: wist je dat mensen regelmatig op Google zoeken naar de vraag waar Glenfiddich vandaan komt en dat sommigen denken dat het een Iers merk is? Dat klopt niet. Glenfiddich is een Schots merk en komt uit de regio Speyside.
Vragen over waar een bepaalde whisky vandaan komt, zul je ook aantreffen in onze quiz Broodje Aap.
Wat is de laatste Glenfiddich whisky die jij hebt geproefd? Laat het vooral weten in de reacties.
Wandbord - Glenfiddich Scotch Whisky - Gebolde Duitse Kwaliteit Image
Wandbord - Glenfiddich Scotch Whisky - Gebolde Duitse Kwaliteit
EUR17.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS