Johan Horstman bevat de verkoop van zijn 28-jarige single malt whisky nog niet helemaal

Nieuws
vrijdag, 05 april 2024 om 8:00
Horstman 28 year old doppen
Nog niet zo lang geleden hadden we een primeur, namelijk dat Distilleerderij Horstman met een 28-jarige single malt whisky gaat komen. Dat is de oudste Nederlandse whisky. Deze verkoopt als warme broodjes.
In het Nederlandse whiskylandschap is er iets bijzonders aan de hand, want wie zag aankomen dat er ergens in Twente in het geheim een 28-jarige single malt whisky lag te rijpen? Waarschijnlijk niemand. De whisky komt volgende maand uit en kan al besteld worden.
Het gaat om een gelimiteerde whisky waarvan slechts 300 flessen beschikbaar zijn. De tasting notes zijn nog niet bekend, want die gaat een panel bepalen op 20 april deze maand. De whisky zelf komt uit op 11 mei.

Meer dan twee derde van de godendrank al verkocht

De reserveringen gingen hard op zowel de website als via de e-mail, maar de tellingen zijn bijgewerkt. Op het moment van schrijven zijn er nog 71 op voorraad in de webshop. Dat betekent dat meer dan twee derde van de whisky al op voorhand is uitverkocht, dus voor de officiële lancering.
Johan Horstman is erg blij met hoe het gaat en kon er bijna niet van slapen toen het nieuws gedeeld werd: 'Ik ben er nog licht van mijn in mijn hoofd. Van nature ben ik bescheiden, maar wat er nu allemaal gebeurt; mensen zijn enorm enthousiast en ik had dit niet verwacht.'
Eerder liet hij al weten soms even te snoepen van zijn bijzondere godendrank, maar gelukkig heeft hij het geduld kunnen bewaren om de rest netjes te laten rijpen.

Waar koop ik die 28-jarige single malt?

De whisky is dus te koop via de webshop, dat kan hier. De fles kost 330 euro en daarvoor krijg je in een kistje het volgende:
  • 28-jarige single malt whisky
  • Een boekje met daarin meer informatie over de distilleerderij en de whisky
  • Een certificaat
  • Een Tulipglas met het logo van Distilleerderij Horstman

Poll