Karuizawa Distillers start productie op nieuwe locatie

Nieuws
woensdag, 28 juni 2023 om 12:00
karuizawa
Er is whisky nieuws in het land van de rijzende zon! Op elf kilometer van de oorspronkelijke locatie is Karuizawa Distillers gestart met het productieproces in de nieuwe Komoro-distilleerderij. Deze hypermoderne distilleerderij is gevestigd aan het randje van de stad Komoro, Japan.
In de schaduw van de vulkaan Mount Asama, de meest actieve vulkaan op het Japanse eiland Honshu, is de Komoro-distilleerderij in gebruik genomen. Het complex ligt op 910 meter boven zeeniveau en is daarmee de hoogste distilleerderij van Japan.
Het gebouw is ontworpen door de architecten Akira en Mami Sogo die bekend staan om gebouwen die opgaan in de omgeving. Hiermee is niet alleen gedacht aan het uiterlijk maar ook aan het creëren van een duurzame distilleerderij. In het gebouw zijn leslokalen opgenomen voor hun eigen whisky-academie en is er ook een bezoekerscentrum met bar en winkel. Voor het grote publiek worden de deuren geopend op 23 juli.
De meester distilleerder van de Komoro-distilleerderij is Ian Chang, de voormalig distilleerder van Kavalan. De productiecijfers zijn tot op heden nog niet bekendgemaakt.

De populariteit van Karuizawa

Wie weleens een kijkje neemt op een veilingsite, weet dat de whisky’s van Karuizawa voor torenhoge prijzen worden geveild. De flessen kosten doorgaans duizenden euro’s met een uitschieter van maar liefst 435.273 dollar voor een Karuizawa 1960 52 Year Old.
De hoge prijzen komen voort uit het unieke karakter, maar door de extreem gelimiteerde uitgaves. Deze combinatie valt erg in de smaak bij zowel verzamelaars als investeerders. De productie bij de oude Karuizawa distilleerderij begon in 1957 en liep door tot 2001. Na een mislukte herstart in 2011 is het complex met de grond gelijk gemaakt in 2016.
Met de opkomst van Japanse whisky en een gelimiteerde uitgave van de onafhankelijke bottelaar Number One Drinks werden de oude flessen steeds populairder. Sindsdien zijn de prijzen alleen maar omhoog gegaan. Of de Komoro-distilleerderij whisky gaat produceren van hetzelfde kaliber valt nog te bezien.
Vergeet ook niet mee te doen aan onze prijsvragen.
Beeld: Pexels

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties